Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri 11. Kez Öğrencilerle Buluşuyor

Yurtbay Seramik’in bu sene onbirincisini düzenlediği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’nin teması “Rutinler ve İzleri”. Bu kapsamda genç tasarımcılara; rutinler heyecan verici bir tasarımın ilham kaynağı olabilir mi? diye soruluyor. Yarışmaya son proje teslim tarihi ise 15 Mart 2024.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri 11. Kez Öğrencilerle Buluşuyor Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri 11. Kez Öğrencilerle Buluşuyor
İLK BAŞVURU TARİHİ 24 Ekim 2023
SON BAŞVURU TARİHİ 15 Mart 2024
TESLİM TARİHİ 18 Aralık 2023
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 30 Nisan 2024
DÜZENLEYEN

Yurtbay Seramik, Yapı Medya İletişim iş birliği ile

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
KAYIT ÜCRETİ Ücretsiz
WEB ADRESİ

www.dogadansanatasentasarla.com 

E-POSTA

yarisma@yapi.com.tr

+ Ajandama Ekle

Yurtbay Seramik’in büyük bir katılımla gerçekleştirdiği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri heyecanı başlıyor. Katılımcıların her sene belirlenen farklı temalar doğrultusunda birbirinden yaratıcı projelere imza attıkları yarışmanın teması, Rutinler ve İzleri olarak belirlendi. Genç tasarımcıların desteklenmesi ve seramik sektörüne yönlendirilmesi amacıyla Yapı Medya İletişim iş birliği ile düzenlenen yarışmanın proje teslimi 15 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Yarışmanın Konusu

Tüm dünya bir devinim halinde. Bazen haberlere çıkacak kadar büyük eylemler, bazen de gün içinde yaptığınızı bile unuttuğunuz her hareket bu döngünün vazgeçilmez bir parçası. Öyle ki büyük olana, ilk bakışta algıladığımıza o kadar odaklanıyoruz ki; tekrarın, gündelik olanın gücünü unutuyoruz. Hele ki bu tekrarlar müthiş bir sıklıkla gerçekleşen, içinde kaybolduğumuz ve kanıksadığımız durumlar ve eylemlerse, namıdiğer: rutinler.

Rutinleri bireyin/canlının kendisi var ediyor ve bu belli koşullarda var ettiği eylemler bütünü, eylem sekansları olarak hayat buluyor. Bu durum rutinleri kanıksamamızı kolaylaştırırken göz ardı ettiğimiz, etkilerini ve olasılıklarını zaman zaman kavrayamadığımız bir olguya dönüştürüyor. 

Seramik kadar hayatlarımızın içinde ve bizimle etkileşim içindeki bir materyal ile rutinler kadar bütüncül bir yaklaşımı gerektiren konu birleştiğinde seramiğe ve tasarıma bakış açımızı, bu birlikteliği nasıl kurguladığımızı yeniden düşündürtecek ve tasarlama pratiğini ileri götürebilecek bir potansiyele sahip.

Bu çerçevede “Rutinler ve İzleri”ni başlatırken neler soruyoruz?

- Rutinlerden doğan izlerin ne kadar farkındasın? Farklı ölçeklerdeki, farklı zaman aralıklarındaki, farklı özneleri olan rutinleri tasarımına nasıl aktarabilirsin?

- Rutinlerin performatif doğası tasarımını nasıl etkiler? Eylemlerin sıklığı, özneleri, düzeni ve gerçekleştiği alanlar ve koşullar  birer değişken olabilir mi?

- Tasarımın (seramik) kullanıcısına nasıl bir deneyim sunuyor? Tasarımın seramik ile ve kullanıcı ile nasıl etkileşim içinde?

Ekip temsilcisi, Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık, Güzel Sanatlar, Görsel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile Mühendislik Fakültelerine bağlı mimarlık, görsel iletişim ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlıyor.

Yurtbay Seramik’in sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “11’. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl; Dr. Bilge Bal (Mimar, Akademisyen), Prof. Dr. Ece Ceylan Baba (Mimar / Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı, Mimarlık Bölüm Başkanı), İnci Eviner (Sanatçı), Ahmet Burçin Gürbüz (Atlas Space Kurucusu, CEO) ve Prof. Dr. Sevim Çizer (İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi yer alıyor.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın ilanı: Ekim 2023

Soru sormak için son gün: 4 Aralık 2023, Pazartesi               

Soruların cevaplarının ilanı: 12 Aralık 2023, Salı       

Proje yükleme başlangıç tarihi: 18 Aralık 2023, Pazartesi

Proje son teslim tarihi: 15 Mart 2024, Cuma

Jüri değerlendirme toplantısı: 17-18-19 Nisan 2024 - Çarşamba, Perşembe, Cuma

Sonuçların ilanı: 30 Nisan 2024, Salı  

Birincinin 50.000 TL, ikincinin 40.000 TL, üçüncünün 30.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 10.000 TL’lik eş değer mansiyon ödülü de verilecek. Bununla beraber yarışmada birincilik ödülüne değer görülen tasarım üretilerek 2024 yılında İstanbul’da yapılacak “Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı”nda, Yurtbay Seramik Standı’nda sergilenecektir.

11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne ilişkin tüm bilgilere www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/zeki-yurtbay-tasarim-odulleri-11-kez-ogrencilerle-bulusuyor-_200034.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!