Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ARCHIPRIX Türkiye 2023

ARCHIPRIX Türkiye 2023 Ulusal Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması'nın son başvuru tarihi 18 Aralık 2023.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

ARCHIPRIX Türkiye 2023 ARCHIPRIX Türkiye 2023
İLK BAŞVURU TARİHİ 17 Kasım 2023
SON BAŞVURU TARİHİ 18 Aralık 2023
DÜZENLEYEN

Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Mimarlar Derneği 1927

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.archiprixturkey.org

E-POSTA

info@archiprixturkey.org , zs@archiprixturkey.org (Zeynep Soysal - Archiprix Türkiye Raportörü) , nna@archiprixturkey.org (Nesli Naz Aksu - Archiprix Türkiye Genel Sekreteri)

+ Ajandama Ekle

KATILIM KOŞULLARI
Katılımcılar Archiprix Türkiye’ye yalnızca Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerde 2022-2023 döneminde açılan proje dersleri kapsamında gerçekleştirdikleri Bitirme Projeleri’yle katılabilirler. Archiprix Türkiye için ‘Bitirme Projesi’ tanımı, okulun ders kataloğunda mezun olmak için öğrencinin alıp geçmesi gereken son proje dersini ifade etmektedir. Katılımcının okulundan mezun olmuş olması bir katılım koşulu değildir, ancak ilgili proje dersinden geçmiş olması gerekmektedir. Katılımcı tarafından sisteme yüklenen projenin jüri tarafından değerlendirilmeye alınması için stüdyo yürütücüsünün onay vermiş olması gerekmektedir. Yürütücü onayları başvuru süreci sonrasında çevrimiçi olarak raportörlük tarafından takip edilecektir. Özel durumlar hakkında bilgi almak için info@archiprixturkey.org adresinden yarışma raportörlüğü ile iletişime geçilebilir.

BAŞVURU SÜRECİ
Tüm başvuru süreci çevrim içi olarak yürütülecektir. Kargo veya posta ile herhangi bir evrak / proje gönderimi yapılmayacaktır. Başvurular Archiprix Türkiye web sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir. Sistem 17.11.2023 - 18.12.2023 tarihleri arasında açık olacaktır. Katılımcıların sistem üzerinden aşağıdaki işlemleri yapmaları gerekmektedir;

- Çevrim içi ‘Başvuru Formu’nun doldurulması
- ‘Proje Panelleri’nin sisteme yüklenmesi
- ‘Kabul / Beyan Formu’nun sisteme yüklenmesi

Yapılan her başvurunun değerlendirmeye alınabilmesi için proje panellerine ilgili öğretim üyesinin (proje yürütücüsü) onay vermesi gerekmektedir. Ancak başvuru yapan tüm projelerin onayları son başvuru tarihinden (18.12.2023) sonra yarışma raportörlüğü tarafından ilgili öğretim üyeleri ile iletişime geçilerek alınacaktır. Bu aşamada sorun yaşanmaması için katılımcıların başvuru öncesinde sisteme yükleyecekleri projeleri ilgili proje yürütücüleri ile paylaşmış olmaları gerekmektedir. Öğretim üyesi tarafından onaylanmayan projelerin değiştirilmesine veya yeniden sisteme yüklenmesine izin verilmeyecektir.

Sisteme kayıt ve giriş sorunları ile ilgili olarak info@archiprixturkey.org adresinden yarışma raportörlüğü ile iletişime geçilebilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma İlanı: 13.11.2023
Başvuru Sisteminin Açılması: 17.11.2023
Son Soru Sorma Tarihi: 20.11.2023
Soruların Cevaplarının Yayınlanması: 28.11.2023
Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 18.12.2023 (23:59)
Jüri Değerlendirme Toplantısı: 08.01.2024 - 26.01.2024 tarihleri arasında yapılacaktır
Ödül Töreni ve Kolokyum: Daha sonra duyurulacaktır
Proje Sergisi: Ödül töreni sonrasında en az 15 gün

JÜRİ, RAPORTÖRLER ve KOORDİNASYON EKİBİ

Asli Jüri Üyeleri: Ali Dur (Öğr. Görevlisi, Mimar / Kadir Has Üniversitesi); Boğaçhan Dündaralp (Mimar / Ddrlp Mimarlık); Devrim Çimen (Mimar / 8artı Mimarlık); İnci Basa (Prof. Dr., Mimar / ODTÜ); Sinem Çınar Kalenderoğlu (Öğr. Görevlisi, Mimar / Atılım Üniversitesi)

Yedek Jüri Üyeleri: Melek Pınar Uz Baki (Dr. Öğr. Üyesi., Mimar / Başkent Üniversitesi); Şirvan Yakut (Mimar, Archiprix Türkiye 2022 Birincisi)

Raportörler: Bengüsu Döngül (Y. Mimar / ODTÜ/Mimarlar Derneği 1927); Ezgi Burçin Eroğlu (Mimarlık Öğrencisi / TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi)

Archiprix Türkiye Koordinasyon Ekibi: Zeynep Soysal (Y. Mimar, Ar. Gör., / Atılım Üniversitesi / Archiprix Türkiye Genel Raportörü); Nesli Naz Aksu (Y. Mimar, Peyzaj Mimarı / azaksu Mimarlık / Archiprix Türkiye Genel Sekreteri)

ÖDÜLLER

1. Ödül (20.000 TL)
2. Ödül (15.000 TL)
3. Ödül (10.000 TL)

Eşdeğer Mansiyon (3 adet X 5.000 TL)
+VitrA Fabrika Gezisi

Jüri uygun görmesi halinde belirleyeceği projelere aşağıdaki teşvik ödüllerini de verebilir. Teşvik ödülleri için para ödülü verilmez.

Jüri Özel Ödülü (1 adet)
Teşvik Ödülü (en fazla 5 adet)

ŞARTLAR ve KURALLAR

Archiprix Türkiye 2023’e başvuru yapan katılımcılar aşağıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar:

1 / Zamanında sisteme yüklenmeyen paneller ve belgeler sebebiyle tamamlanamayan başvurular geçersiz sayılarak değerlendirme dışı bırakılacaktır. Bu konudaki sorumluluk katılımcıya aittir.
2 / Proje yürütücüsü öğretim üyesi tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılarak değerlendirme dışı bırakılacaktır. Bu konudaki sorumluluk katılımcıya aittir.
3 / Şartnamede tanımlanan başvuru standartlarına ve koşullarına uymayan başvurular geçersiz sayılarak değerlendirme dışı bırakılacaktır. Bu konudaki sorumluluk katılımcıya aittir.
4 / Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Mimarlar Derneği 1927, Archiprix Türkiye 2023 kapsamında geçerli biçimde tamamlanan ve değerlendirmeye alınan tüm başvuruları, yarışma dönemi ve sonrasında her türlü mecrada (basılı, çevrim içi, sosyal medya, vs.) saklama, kamusal erişime açma ve yayınlama hakkına sahip olacaktır. Katılımcılar yarışmaya başvurarak bu koşulu kabul etmiş olurlar.
5 / 24.03.2016 tarihli 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 10. madde gereğince yarışma başvurusu sırasında Archiprix Türkiye web sitesi üzerinden toplanan kişisel veriler Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı, Mimarlar Derneği 1927, bunların iş ortakları, iştirakleri, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları, idari merciler ve yasal merciler ile ilgili kanunun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde paylaşılabilecektir. Ayrıca başvuru yapan katılımcılar, ve başvuruda adı geçen stüdyo yürütücüleri, organizasyon sponsorları tarafından hediye ve pazarlama içerikli gönderilerin kendilerine ulaştırılması için başvuru sırasında verdikleri bilgilerin kullanılmasına rıza göstermiş sayılırlar. Bu nitelikteki gönderiler için tekrar başvuru sahiplerinden izin alınmayacaktır. Katılımcılar, KVKK’nın 11. maddesi gereği Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve/veya Mimarlar Derneği 1927 ile iletişime geçerek Archiprix Türkiye 2023 kapsamında paylaşılmış olan veya sistemde kayıtlı bulunan kişisel verileri hakkında bilgi edinebilirler.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız


*

ARCHIPRIX TÜRKİYE

1996 yılında başlayan Archiprix Türkiye ulusal organizasyonunun kurucu üyeleri Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli’dir. Yarışma organizasyonu, 1996 - 2016 yılları arasında Yapı Endüstri Merkezi (YEM) ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından dönüşümlü biçimde yürütülmüş, 2017 yılından bu yana ise yalnızca Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenmektedir. Organizasyon 2021 döneminden başlayarak 2 yıl süreyle Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Mimarlar Derneği 1927 tarafından birlikte düzenlenecektir. Mimarlık eğitimi alanında en uzun soluklu ve en önemli ödül programı olan Archiprix Türkiye, genç mimarlar için başarılı bir mesleki kariyerin ilk adımını temsil ediyor. Yarışma aynı zamanda, yöntemleri ve yaklaşımları ile farklı öğretim kurumları arasında rekabeti artırmak, çalışılan proje konularının çeşitliliğini görmek, tartışma ortamını geliştirmek ve bu sayede ulusal düzeyde mimarlık eğitiminin kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix-turkiye-2023_200453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!