Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tropikal Savan İklimi Bölgesi Temel Eğitim Okulu Uluslararası Mimari Fikir Projesi Yarışması

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yarphasellus ullamcorper donec venenatisdımlaşma Dephasellus ullamcorper aenean eget feugiatrneği (KYM) tarafından düzenlenen yarışmanın proje teslim tarihi 26 Kasım 2015.

yapı.com.tr

Yarışma Duyuruları

Tropikal Savan İklimi Bölgesi Temel Eğitim Okulu Uluslararası Mimari Fikir Projesi Yarışması Tropikal Savan İklimi Bölgesi Temel Eğitim Okulu Uluslararası Mimari Fikir Projesi Yarışması
TESLİM TARİHİ 26 Kasım 2015
DÜZENLEYEN

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (KYM)

İLETİŞİM: A: Mimar Sinan Mah. Basra Cad. No:24 Sultanbeyli, İstanbul T: +90 216 521 80 80 F: +90 216 520 16 16 E: info@kimseyokmu.org.tr
+ Ajandama Ekle

Yarışmanın konusu ve amacı

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışman üyesi olan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Afrika’da kalkınmanın desteklenmesi adına, temel eğitim hizmeti verecek birçok KYM Sahra Okulunu 5 yıl içinde inşa ederek, Afrika kıtasında ihtiyacı olan ülke ve bölge milli eğitim kurumlarına teslim edecektir. Yarışma, farklı ülkelerde inşa edilmesi planlanan Sahra Okulları için, özgün, yenilikçi, çevreci ve ekonomik okul mimarisi tasarımların geliştirilmesine ve yenilikçi fikirlerin uygulanmasına destek olmayı amaçlamaktadır.

Yapılması amaçlanan okulların sürdürülebilir olmaları gerektiği için iklimden bağımsız tasarlanmaları düşünülemez. Bu nedenle yarışma Afrika’ da yaygın olan bir iklim seçilerek bu iklim kuşağının etkin olduğu alanlar için düşünülmüştür. Bunun ötesinde Afrika’ da ki diğer iklim kuşakları için ilerleyen süreçte yeni yarışmalar açılması planlanmaktadır.

Yarışmanın türü ve şekli

TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık, Mühendislik, Şehircilik ve Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest, uluslararası ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş mimari projesi yarışmasıdır. Mimarlar ve Mimarlık öğrencileri olmak üzere 2 kategoride düzenlenecektir. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

Yarışmanın konusu ve yeri

Yarışma sitesindeki sunumlardan da takip edilebileceği gibi Afrika’ da özellikle kırsal alanda eğitim yapılabilecek binalar ya yoktur yahut fiziki olarak oldukça elverişsiz, derme çatma yapılardan oluşmaktadır. Yarışmanın konusu Afrika’nın kırsal alanlarında küçük ama etkin kullanıma müsait sahra okullarının tasarlanmasıdır. Afrika’ da ki kentsel alanlarda birçok yetersizlik mevcut olsa da yarışmanın konusu olan okullar bu kısıtlı kent imkânlarının bile bulunmadığı noktalarda düşünüldüğünden iklimle uyumlu, sürdürülebilir tasarımlar yarışma için çevreye saygılı olma, “yeşil tasarım” ilkelerine uyumlu olma erdemliliğinin ötesinde zorunluluk halini almaktadır. Bu nedenle yarışmanın yerini iklim belirlemektedir

Tropikal savan iklimi, ekvatoral alan dışında hemen hemen tüm orta Afrika’ya hâkim bir iklim türüdür. Yarışmanın yeri, bu iklim sınırları içerisinde kuzey ya da güney yarımkürede, herhangi bir ülkedeki herhangi bir kırsal alandır.

Yarışma takvimi

Yarışmanın ilanı: 15 Temmuz 2015
Soru sormak için son gün: 25 Eylül 2015
Yanıtların ilanı: 30 Eylül 2015
Proje teslim tarihi (yükleme tarih ve saati): 26 Kasım 2015 (UTC/GMT+2, 23:00’e kadar)
Online Jüri Serbest Değerlendirme Dönemi: 26 Kasım - 01 Aralık 2015
Jürinin değerlendirmesi: 02-03 Aralık 2015
Yarışma sonucunun açıklanması: 04 Aralık 2015
Ödül töreni ve tanıtım tarihi: 20 Ocak 2016

Yarışmaya katılma koşulları

Yarışma, mimar ve mimarlık öğrencilerine açıktır. Mimar kategorisi katılım koşulları; mimar olduğunu belgeleyen yarışmacı bireysel veya ekip halinde, birden fazla öneri ile katılabilir. Yarışmacı diplomasını ya da odaya üye olduğunu gösteren belgenin taranmış halini teslim esnasında projeleriyle birlikte sitede gösterilen ilgili yere yüklemek zorundadır. Ekip olarak katılım durumda tüm ekip mimar olduğunu gösterir belgeleri yüklemelidir.

Mimarlık öğrencileri kategorisi katılım koşulları; mimarlık öğrencisi olduğunu belgeleyen yarışmacı bireysel veya ekip halinde, birden fazla öneri ile katılabilir. Yarışmacı mimarlık öğrencisi olduğunu gösteren belgenin taranmış halini teslim esnasında projeleriyle birlikte sitede gösterilen ilgili yere yüklemek zorundadır. Ekip olarak katılım durumda tüm ekip mimarlık öğrencisi olduğunu gösterir belgeleri yüklemelidir.

Proje ekibinde yer alanların mimar veya mimarlık öğrencisi olması zorunludur. Yarışma sürecinde, birlikte çalışmanın, disiplinler arası ilişkiyi güçlendirecek bir deneyim oluşturacağı öngörüsüyle, yarışmaya farklı mesleklerden oluşan bireylerin de sürece dâhil olması önerilmektedir. Farklı disiplinden olan kişiler belgeleme zorunluluğu olmaksızın danışman ya da yardımcı olarak sürece dâhil olabilirler. İsimleri sitedeki ilgili yerlere kaydedilir. KYM çalışanları, yarışma jüri üyelerinin ve raportörlerin birinci dereceden yakınları ve yarışmanın hazırlanmasında yer almış kişiler yarışmaya katılamaz.

Yarışma süreci ve yöntemi

Yarışmacı adayları ve konuyla ilgili olan herkes resmi yarışma sitesinden yarışmacılara verilecekler listesinde bulunan tüm verileri ve yarışma şartnamesini indirebilir. Yarışmaya katılmaya karar vermiş olanlar bireysel ya da ekip olarak kullanıcı adı ve şifrelerini alarak siteye kayıtlarını yaptıracaklardır. Kayıt sonucunda kendilerine 5 rakamdan oluşan bir kayıt numarası verilecektir. Bu numara aynı zamanda yarışmacıların paftaları üzerinde kullanılacakları rumuzdur. Kayıttan sonra yarışmacılar teslim tarihine kadar kendilerine ya da ekiplerine ait olan sayfadan proje teslimlerini ve gerekli evrakı istenen dosya özelliklerine uygun olarak siteye yükleyeceklerdir. İnternet sitesi, soru-cevaplar, çeşitli duyurular, ertelemeler, sonuçların ilanı gibi gelişmelerle ilgili konularda yarışmacılarla yarışmayı açan kurumun iletişimini sağlayacak olan ana zemini teşkil eder.

Jüri üyeleri ve raportörler

Danışman Jüri Üyeleri
İsmail Cingöz, Yönetim Kurulu Başkanı, KYM
Necdet Muhsin Varlı, İnşaat Mühendisi, KYM

Asıl Jüri üyeleri

Bünyamin Derman, Y. Mimar, İstanbul / Türkiye
Freek Persyn, Mimar, Brüksel / Belçika
Matti Kuittinen, Mimar, Helsinki / Finlandiya
Murat Soygeniş, Mimar, Prof. Dr. İstanbul / Türkiye (Jüri Başkanı)
Oscar Tenreiro, Mimar, Karakas / Venezuela

Yedek Jüri üyeleri
Francesco Zuddas, Mimar, İtalya
Selim Vanlı, Mimar, Ankara / Türkiye
Seza Filiz, Yrd. Doç. Dr., Mimar

Raportörler
Burcu Sevinç, Mimar
Turgut Karamehmet, KYM

Yürütme Kurulu
Levent Eyüpoğlu, KYM Genel Başkan Yardımcısı
Hasan Dalan, KYM Bilişim Koordinatörü
Ülkü Atlamaz, KYM Gönüllüsü
Cevdet Meriç, Prof. Dr., Makine Mühendisi
Öncü Atasayan, Yrd. Doç. Dr., Peyzaj Mimarı
Melek Dönmez, Mimar
Kadir Karakoç, Mimar

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/tropikal-savan-iklimi-bolgesi-temel-egitim-okulu-uluslararasi-mimari-fikir-projesi-yarismasi_133682.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!