Yarışmanın Amacı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Hibe Faydalanıcısı olduğu TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi kapsamında düzenlenecek olan Amasya Kent Mobilyaları Tasarımı Fikir Yarışması’nın temel amacı endüstriyel tasarımın yaşamımız içindeki yerini ve önemini anlatabilmek ve bu alana olan ilgiyi artırmaktır.
Bunun yanı sıra yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını yeni malzemelerin getirdiği olanakları ve Amasya ilindeki (kentin kültürel ve tarihi kimliği göz önünde bulundurularak) kamusal mekânların ihtiyaçlarını dikkate alarak; esnek, yeni kullanım senaryoları öneren, çevreye duyarlı, engelli dostu kent mobilyaları tasarlamaya davet etmektedir.
Yarışmanın Konusu Yarışmanın konusu, Amasya’nın tarihi ve kültürel dokusu ile uyumlu kent kimliğini ön plana çıkaracak kent mobilyaları tasarımıdır.
İletişim öğeleri: a) Sokak ismi levhaları, b) Yönlenme levhaları, c) Bilgilendirme levhaları, d) Durak levhaları, e) Reklam panoları Aydınlatma öğeleri: a) Yaya yolu aydınlatma, b) Park aydınlatma, c) Sınırsal aydınlatma Servis öğeleri: a) Kapalı otobüs durakları, b) Oturma birimleri, c) Tente/gölge birimleri, d) Çöp kutuları, e) Bitki havuzları, f) Büfeler, g) Sebiller, h) Saatler Sınırlama öğeleri: a) Babalar, b) trabzanlar, c) parapetler
Bu liste sınırlayıcı olmayıp burada belirtilmeyen ancak kent mobilyaları kapsamına girebilecek diğer unsurlara ilişkin de tasarımlar iletilebilecektir. Her yarışmacı tek bir tasarım ile başvuru yapabilecektir.
Katılım Koşulları - Yarışmaya Türkiye’de ikamet eden endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri veya mezunları bireysel olarak başvurabilir. - Mimarlık, peyzaj mimarlığı ve kent tasarımı bölümleri başta olmak üzere diğer mesleklere mensup kişiler ekip üyeleri arasında en az 1 endüstriyel tasarım bölümü öğrencisi veya mezunu bulunmak kaydı ile başvuru yapabilirler. - Her katılımcı veya ekip en fazla 1 adet tasarım sunabilir. - Ekip olarak katılanların, idareyle ilişkilerin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilen sorumludurlar. - Yarışmaya katılacak yarışmacıların aşağıdaki hususları yerine getirmesi şarttır; Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak, Jüri üyeleri (danışman, asli, yedek) ve raportörlerde bunların 1. Dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak, Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak, Yarışmayı açan idarede, yarışma ile ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak, Yarışmayı açan idare adına hareket eden danışmanlar ile bunların çalışanların arasında olmamak.
Yarışma Takvimi Yarışma İlan Tarihi: 22 Mayıs 2017 Son Soru Sorma Tarihi: 7 Haziran 2017 Yanıtların Gönderilme Tarihi: 19 Haziran 2017 Tasarımların Son Teslim Tarihi: 1 Ağustos 2017, saat 17.00 Jüri Tarihi: 8 Ağustos 2017 Ödül Töreni, Sergi ve Kolokyum Tarihi: 18 Ağustos 2017
Yarışma Jürisi
Asil Jüri Üyeleri: İsmail Kazan – Başkan Yardımcısı, Amasya Belediye Başkanlığı Doç. Dr. Mehmet Asatekin – Öğretim Üyesi, Bahçeşehir Üni. Mimar. Fakültesi Mehmet Refik Toksöz – Emekli Öğretim Gör., ODTÜ Mimarlık Fak. Ürün Tas. Böl. Yrd. Doç. Ali Kılıç – Öğretim Üyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fak. G. Gamze Güven – Endüstriyel Tasarımcı, Tasarım Üssü Ltd. Şti.
Yedek Jüri Üyeleri: Osman Akbaş – Başkan Yardımcısı, Amasya Belediye Başkanlığı Doç.Dr. Okan Murat Dede – Akademisyen, Amasya Üni. Mimarlık Fakültesi Dr. İnci Olgun – Öğretim Üyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fak. Emin Balkış – Yüksek Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi Murat Şimşek – İnşaat Mühendisi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı
Raportör: Yeşim BİLGEN – Mimar, Mimarlar Odası Amasya Temsilciliği
Ödüller Birincilik: 5.000 TL İkincilik: 3.000 TL Üçüncülük: 2.000 TL
Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi için tıklayın.
|