Av. Yalım Canveren
1982 yılı Ankara doğumludur. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra avukatlık stajını Sabah Gazetesi, ATV ve Bilgin Yayıncılık’ın bütün basın, hukuk ve ceza davalarını yürüten, ayrıca pek çok büyük ticaret ve ceza davalarında deneyim sahibi bir hukuk bürosunda tamamlamıştır. Avukatlık stajının bitimiyle birlikte, 2006 yılından beri C A N V E R E N – T E Z C A N Hukuk ve Danışmanlık Bürosu bünyesine kurucu ortak olarak çalışmaktadır. İngilizce bilmektedir. İnşaat ve Gayrimenkul Hukuku, Vakıflar Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku ve İcra İflas Hukuku ile ilgili bilgi ve deneyim sahibidir.
Ülkemizde inşaat sektöründe çok önemli bir yere sahip Yapı-Endüstri Merkezi’nin yayıncısı olduğu Yapı Dergisi’nde Gayrimenkul ve İnşaat Hukuku alanında yazıları düzenli bir şekilde yayınlanmaktadır.
Av.Yalım CANVEREN, ayrıca Teamwork – Global isimli Anadolu Yakasında yüzden fazla projeye imza atmış, gayrimenkul ve inşaat sektörüne kollektif bir bakış açısı getiren şirketin kurucu ortaklarındandır. Şirket bünyesinde avukatlar, mimarlar, iç mimarlar, mühendisler, plan tadilatçıları, gayrimenkul geliştirme uzmanları, profesyonel satışçılar mevcut olup, şirket bu konuların her birinde özel olarak yada paketler halinde müşterilerine çözüm önerileri sunmaktadır.
Av.Yalım CANVEREN, pek çok sosyal sorumluluk projesinde görev almakta ve kimsesiz çocukların topluma kazandırılması adına çaba göstermektedir. Bu hedef doğrultusunda çalışmakta olan, ülkemizin en güçlü sivil toplum organizasyonlarından ÇABA Derneği’nin üyesi, aynı organizasyon içerisinde kurulmuş olan ÇABA Genç Derneği İcra Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Bu organizasyon içerisinde yurt çapında ses getirmiş pek çok projede aktif şekilde rol almıştır.
Av. Yalım Canveren Yazıları;
-
Kentsel Dönüşüm – 1 : Riskli Yapı Tespiti Raporu
Binanızın eski ve yıkılması gerektiğini düşünüyorsanız, kentsel dönüşüm sürecine sokmak için nasıl ve nereden başlamalısınız? İşte cevabı.. »
-
“İzale-i Şüyu– Ortaklığın Giderilmesi” Davası
“İzale-İ Şüyu” ne demektir? Paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılan davalara izale-i şüyu davası denir. İzale-i şüyu davasında temel amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile çözülmesidir. »
-
Anayasa Mahkemesi’nin Meslek Odalarının Özerkliğine İlişkin Kararının Değerlendirilmesi
Bu yazımda sizlere gayrimenkul hukuku ile ilgili olmayan, TMMOB özelinde bütün meslek kuruluşlarını ilgilendiren bir gelişmeden bahsetmek istiyorum. »
-
Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun Uygulama Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikliklerin İncelenmesi
Kentsel Dönüşüm adı verilen uygulamalar, bildiğiniz üzere 6306 Sayılı Kanunun çıkarılmasıyla başladı. Bu kanunu daha önceki yazılarımda detaylı bir şekilde incelemiştim. »
-
Kamulaştırmasız El Atma Davaları ve Mevzuattaki Yeni Değişiklikler
Takip etmekte olduğunuz Yapı.com.tr’nin geçen haftaki bültenini incelerken, bir haber dikkatimi çekti. »
-
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi
Bombaların, şehitlerimizin ve kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısının arttığı bu karanlık günlerde, her kötü şeyin bir sonu olacağına ve her karanlık yolun sonunun aydınlığa varacağına inanarak, her şeye rağmen, herkese iyi haftalar dilemek istiyorum. »
-
Maketten Satış ve Ön Ödemeli Konut Satışı
2014 yılından önce kamuoyunu çok meşgul eden, hukuksal bir mesele vardı. Herkesin bildiği üzere, maket üzerinden yapılan gayrimenkul satışları tüketicileri yanıltmakta idi. »
-
Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı Mimar ve Mühendisleri Nasıl Etkiler?
Yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi, yerli-yabancı işgücü dengesi kurularak nitelikli yabancı işgücünden de yararlanılmasını amaçlayan "Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlandı ve TBMM Başkanlığı'na sunuldu. »
-
Mimari Projeler ve Mimarlık Eserlerinin Fikri Hukuk Açısından Değerlendirilmesi
Mimarın çizdiği proje ve bu projenin inşa edilerek yapıya dönüşmesi ile ortaya çıkan eser, fikri hukuk yönünden bir korumaya tabidir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, bu korumanın kapsamını detaylı bir şekilde düzenlemektedir. »
-
Uluslararası Projelerde Nereden Destek Alabilirsiniz?
İnşaat hukuku ile ilgilenen, özellikle uluslararası projelerin değişik aşamalarında görev alan avukatların, inşaat şirketlerinin, mimar ve mühendislerin uzmanlaşması gereken FIDIC şartnameleri, kuralları nelerdir? »
-
Gayrimenkul Yatırımıyla Yunanistan’da Oturma ve İş Kurma İmkanı
Yunanistan’da gayrimenkul yatırımı ile Golden Visa almak isteyenler için yardımı olacağını düşündüğüm bir çalışma hazırladım. »
-
Kentsel Dönüşüm– 2: İtiraz Yolları Tükendiğinde Neler Oluyor?
Önceki yazımın sonunda, elimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurum ya da kuruluşlar tarafından hazırlanmış bir riskli yapı denetim raporu mevcuttu. Bu rapora itiraz yollarını detayları ile anlatmıştım. Peki bütün bu itiraz yolları kullanılmadığında ya da tükendiğinde neler oluyor? »
-
Kentsel Dönüşüm-3: Kira Yardımı Nasıl Olmalıdır?
Kira yardımı da merak edilen konuların başında gelmektedir. Sonuçta binanız yıkılıyor ve dairenizi en az 18 aylığına boşaltmak zorunda kalıyorsunuz. Bu 18 aylık geçici ikametgahınızın masrafları nasıl karşılanacak? Gelin bu konuya bir göz atalım. »
-
Osmanlı Devletinde Kurulmuş Vakıfların Günümüze Hukuksal Yansımaları
Vakıflar, Osmanlı Devletinde önemli bir misyon yüklenmiş, varlıklı şahıslar tarafından hayata geçirilen kurumlardı. En önemli özellikleri o tarihlerde her şeyin mutlak sahibi olan padişaha yada devlete değil, direkt olarak Allah’a bağlı kurulmaları, tüm varlık nedenini ve devamını O’na karşı sorumlu olarak sürdürmeleriydi. »
-
Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Herkesin mutlaka bir gün karşısına çıkmış ya da çıkacak olan en önemli hukuksal konulardan biri gayrimenkul kiralama, buna ilişkin sözleşme hazırlanması, kiracının tahliyesi ve tahliye edilmek istenen kiracının mücadelesidir. »
-
Emlak Vergisi Sorunu ve İtiraz Yolları
Son günlerde gündemi meşgul eden en önemli sorunlarımızdan biri emlak vergilerindeki fahiş artışlar oldu. Dört yılda bir Takdir Komisyonları tarafından belirlenen emlak vergisinin de oranlandığı gayrimenkul değerlerinde korkunç bir artış olduğu görüldü. Bu artışa göre mükelleflerin 2018 yılından itibaren ödeyeceği emlak vergileri ise çok yükseldi. »
-
Tapu Sicilinde Devletin Kusursuz Sorumluluğu
Uzun süredir kullanmadığınız, tapu kaydını kontrol etmediğiniz, boş duran bir gayrimenkulünüz var. İhtiyacınızdan dolayı burayı satmak istiyorsunuz. Alıcıyı buluyorsunuz, anlaşıyorsunuz ve ilgili tapu sicil müdürlüğüne işlemlerin yapılması için birlikte başvuruyorsunuz. »
-
Kamulaştırmanın Hukuki Boyutları
Kamulaştırmanın Hukuki Boyutları »
-
Mimari Proje Düzenleme Sözleşmesi
Mimar, mühendis, mali müşavir gibi müşterisine somut bir ürün veremeyen ve nispeten yüksek ücretlerle çalışan meslek uzmanlarının kesinlikle bir sözleşme ile hizmetlerini güvenceye almaları gerekmektedir. »
-
İstanbul’da Orta Gelirli Vatandaş Konuta Nasıl Ulaşır?
Konut sahibi olmak ya da olmakla ilgili Türkiye üzerinden olmasa da 15 milyonluk nüfusuyla İstanbul üzerinden sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım. »
-
Batık ve Kaçak İnşaat Şirketlerinden Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesi ile Ev Alanların Mağduriyetleri Nasıl Giderilecek?
Son zamanlarda hem ülkemizde hem de küresel ölçekte meydana gelen ekonomik dalgalanmalar nedeniyle inşaat sektöründen de bir bir kötü haberler gelmekte. »