Eskişehir'de Korkutan Yıkım
Vatandaş İhbar Etti, Yıkımına Başlandı
Bina Yıkımında Faciadan Dönüldü
Korku Filmi gibi Yıkım!
Marmara Yıkımın Eşiğinde
Cevizli Tekel Fabrikası'nda...
Köprülü Kanyon’a Yıkım Hattı Geliyor
Mimarlardan İller Bankası...
Yıkım Kabusu İşyeri Kapattırdı
İller Bankası Binası'na Yıkım Tehdidi!
Yıkım Şoku: "Nereye Gidelim?"
Validebağ Korusu'nda Şafak...
16/9 Kulelerinin Yıkımı İhalesine...
Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Yıkımı
Romanlar Yıkıma Direndi ve Kazandı
Muş Kilisesi Yıkıma Direniyor
Yıkıma İsyan
Türkiye'de yüzlerce tanınmış sanatçının yetiştiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eski binalarında aniden başlayan yıkım, mezunlardan tepki topladı.
Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, 1975-76 öğrenim döneminde devredilen yerleşkenin, 1997’de fakültenin Narlıdere’ye taşınmasıyla boş kalan binalarında bir dönem Mimarlık Fakültesi de eğitim vermişti. Mezunlar aniden başlayan yıkımla tepkilerini sosyal medyada dile getirirken, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün yıkılan binaların yerine İzmir Meslek Yüksekokulu yapıp, oraya taşımak istediklerini söyledi.
Füzün, “O binalar hem depreme dayanıksız, hem de artık istenmeyen kişilerin yuvası haline geldi. Bu yüzden yıkmaya karar verdik. 20 aylık görev sürem var. Para bulursak oraya İzmir Meslek Yüksekokulu yapmak benim düşüncem. Yapamazsam benden sonra gelen yönetim karar verir. Ancak AVM yapılması söz konusu değil. Burası tahsisli arazi. Eğitim kurumundan başka bir amaç için kullanılması mümkün değil” dedi. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri ise yıkımdan haberleri olmadığını kaydetti. İzmir'in önemli bir sahnesi Bu arada okulun aralarında oyuncu, yönetmen, müzisyen, akademisyen ve yazar olan yüzlerce mezunu sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Binaların yıkılıp, Alsancak Stadı’nın yerine yapılacak AVM’nin otoparkı olarak kullanılacağını iddia etti; “Orası sanat eğitimi için kullanılsa daha doğru olacak. Narlıdere fakültenin tiyatro, müzik ve sinema televizyon bölümleri için adeta bir sürgün yeri oldu. En azından bu bölümler Alsancak’a taşınıp burada seyirciyle buluşmaları sağlanabilir. Bu bölümlerin etkinlikleri, gösterileri, sergileri seyirciden Narlıdere’de kopuk kaldı. Üstelik Alsancak yerleşkesinin yıkılmasıyla bir sahne de ortadan kalkmış olacak. İzmir akustiği, anıları iyi önemli bir de sahnesini de kaybetmiş olacak. Bu karar bir tiyatro sahnesini de yıkıyor. En kısa sürede tepkilerimizi daha büyük dile getireceğiz“ |