Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

WFES 2011: Çarşamba 19 Ocak 2011 – Teknoloji Forumu




Teknik inovasyonlar, maliyetleri azaltıp, kapasite ve güvenilirliği arttırarak, geleceğin enerjilerinin hızlı bir şekilde gelişmesini mümkün kılıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek Teknoloji Forumu, yeni ve gelişmekte olan yenilenebilir enerji teknolojilerinin sorun ve fırsatlarını tartışma ve izleme imkanı sundu.

WFES 2011’in 3. gününde gerçekleştirilen forumda, anahtar konuşmacılar sunum yaptılar. Llider teknoloji uzmanları ise konunun içyüzüne dair detaylı bilgi verdiler ve dünyanın dört bir yanından gelen inovatif fikir yaratıcıları yenilenebilir enerji konusunda karşılaşılan teknolojik olanakları, sorunları ve fırsatları listeleyerek söz konusu alandaki araştırma ve eğitimi geliştirmek için nasıl bir çalışma prensibi oluşturulması gerektiğini aktardılar.

Teknoloji Forumu kapsamında Salı günü gerçekleştirilen panellerde; solar teknolojinin artan avantajları ve bu avantajların nasıl daha düşük maliyete yüksek güvenilirliğe dönüştürülebileceği sektörün lider şirketleri tarafından tartışıldı. Eenerji sektörünün bir başka sıcak konularından bir olan enerji depolamaya yine bu kapsamda yer verildi. Ayrıca biyoyakıtların çevresel etkileri ve vaat ettiği potansiyeli sağlayıp sağlayamayacağına yönelik tartışmaların olduğu bir panel de Teknoloji Forumu kapsamında gerçekleştirildi.

 

Hidrojen teknolojisini tartışan bir başka panelde ise geleceğin enerji sisteminde temel bir yakıt olacağına kesin gözüyle bakılan hidrojen için gerçek ihtimaller konuşuldu.

 

Elektrik ızgaralarının geçirdiği radikal dönüşüm sürecinde akıllı ızgara sistemler ve süper ızgara sistemler elektrik temininde ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin entegrasyonunda  güvenlik anahtarı olarak rol alacak mı? sorusuna da yanıt arandı.


http://www.yapi.com.tr/haberler/wfes-2011-carsamba-19-ocak-2011--teknoloji-forumu_96496.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!