Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Volvo WWF’nin Çevre Koruma Programı’nda

Volvo İş Makinaları 'çevreye saygı' ilkesi gereğince Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın Çevre Koruma Programı’na katıldı. Bu programa katılan dünyanın ilk iş makinası üreticisi olan Volvo İş Makinaları, bu ilkesini Türkiye'de de Tema Vakfı iş birliği ile hayata geçiriyor.

yapi.com.tr
Volvo WWF’nin Çevre Koruma Programı’nda

Türkiye'de ASC Türk'ün satış ve satış sonrası hizmetlerinin garantisi altında olan Volvo İş Makinaları ile SDLG arasındaki bu iş birliği, Volvo Grubu'nun 2009 ile 2014 yılında üretimini yapmayı planladığı iş makinaları, otobüs ve kamyonların yaratacağı 30 milyon tonluk karbon salınımını azaltacağına yönelik taahhüdünü daha kapsamlı hale getiriyor. Bu bağlamda Volvo İş Makinaları, karbondioksit üretimini 2014’ten önce 15 milyon tona indirmeye karar verdi.

Volvo Grubu, 2010 yılından beri Çevre Koruma İnisiyatifi’nin bir üyesi. Volvo İş Makinaları, ürün ve üretim birimlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımını azaltmak amacıyla yakıt verimini artırmak ve alternatif yakıtlar bulmak için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

PatPat OlneyBir kurumsal beyandan çok daha fazlası

Volvo İş Makinaları CEO’su Pat Olney, “Volvo İş Makinaları için 'çevreye saygı' esas değerdir ve bu, bir kurumsal beyandan çok daha fazlası anlamına gelir. Bu bizim çok ciddiye aldığımız ve her faaliyetimize dahil etmek için çok çalıştığımız bir konu. Tam da bu yüzden Volvo Grup olarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı gibi bir çevre koruma organizasyonu ile iş birliği içinde olmaktan çok mutluyuz. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın Çevre Koruma programı karbondioksit salınımını azaltmamız, ürünlerimizin yakıt verimini artırmamız ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunma sözümüze olan sadakatimizi ispatlamamız için fırsat veren kamçılayıcı bir girişim” dedi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile yapılan sözleşme, Volvo Grubu’nun kendi üretiminden kaynaklanan karbondioksit salınımını 2014 yılından önce (2008 yılı verilerine göre) yüzde 12 azaltacağını bildiriyor. Volvo, dünyanın ilk karbonsuz otomobil tesisinin açılışını Ghent’te 2007 yılında yapmıştı. Belçika’da, elektrik üretimi için rüzgar gücünden yararlanılıyor. Uzun vadede amaç, dünya üzerindeki tüm firmaların karbonsuz üretim tesisleri kurmasını sağlamak.

Makinalar ağaca dönüşüyor

Çevreye saygı ilkesini Türkiye'de de hayata geçiren Volvo İş Makinaları, satılan her marka ve her model Volvo İş Makinası karşılığında doğaya bir ağaç kazandırıyor. 'Doğa İçin El Ele' başlığıyla ve Tema Vakfı iş birliğiyle yürütülen proje sayesinde satılan her Volvo iş makinası, doğaya bir fidan olarak dönüyor.

Volvo’nun taahhüdü

İşletmeler:

2014 itibariyle Volvo İş Makinaları, SDLG ile birlikte, Volvo Otobüs ve Volvo Grubu tesislerinden salınan karbondioksit oranını 2008 verilerine göre yüzde 12 oranında –bu oran, toplam salınımın 0,2 megatonudur- azaltacağını taahhüt eder. Bu yolla, ilk temin edilen enerji verimliliğini artırmak olacaktır. Çevre Koruma kuralları doğrultusunda karbonsuz ofsetler bu amaca erişmek için kullanılacaktır.

Üretim:

Volvo İş Makinaları, SDLG ile birlikte, Volvo Otobüs ve Volvo Grubu, 2009 ile 2014 yıllarında arasında satılan ve/veya satılacak olan tüm araçlardan kaynaklanacak karbondioksit salınımını, geliştirilmiş yakıt verimliliği aracılığıyla, 2008 model araçlara kıyasla 30 Mt azaltacağını taahhüt eder.

Prototip:

Volvo İş Makinaları, 2014 yılına kadar gelişmiş aktarma organları teknolojilerini ve büyük ölçüde gelişmiş yakıt verimliliğine sahip dahili bir prototipi araştıracaktır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/volvo-wwfnin-cevre-koruma-programinda_102945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!