Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uygulamalı Tarım Arazisine Asfalt Tesisi Yapılacak

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in talimatıyla, öğrencilerin uygulamalı tarım yaptığı Suşehri Tarım Meslek Lisesi’nin arazisine asfalt tesisi inşa edilecek.

yapi.com.tr
Uygulamalı Tarım Arazisine Asfalt Tesisi Yapılacak (Fotoğraf: AA)

Sivas Suşehri’nin simgelerinden biri olan, Suşehri Tarım Meslek Lisesi olarak bilinen Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in hedefinde.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uygulamalı tarıma yapılan yaklaşık 180 dönüm araziye sahip. Bu arazinin 40 dönümü arpa, 45 dönümü yonca üretimine ayırılırken 12 dönümünde ise kiraz bahçesi var. Ayrıca iki dönümünde üzüm bağı yer alırken kanatlı hayvanlar kümesler, seralar ve sulama sistemlerinin yer aldığı alanlar da bulunuyor. Hatta okulun traktörleri, römorkları ve birçok tarımsal makinası dahi var.

Ancak birinci sınıf tarım arazisi olduğu da belirtilen liseye ait bu alana, Sivas Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından asfalt plenti tesisi inşa edilecek.

24 Temmuz tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Sivas ili Suşehri ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan, bakanlığımıza tahsisli ve imar planlarında ‘tarım meslek lisesi’ alanında kalan Sivas İl Özel İdaresi tarafından asfalt plenti tesisi yapılmak üzere dosta hazırlandı ve Suşehri Belediyesi’ne gönderildi. Bu nedenle bakanlık görüşümüz talep edilmektedir. Taşınmaza, eğitim hizmetlerinde kullanmak üzere ihtiyaç olmadığı değerlendirilmekte ve söz konusu alana asfalt plenti tesisi yapılmasının valilikçe uygun olduğu belirtilmektedir.”

Bölge halkının tüm itirazlarına rağmen lisenin tarım alanına asfalt tesisi yapılmak istendiğini vurgulayan, CHP Suşehri İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, “Birinci sınıf tarım arazisine asfalt tesisi yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu tesis nedeniyle tüm Suşehri halkı zarar görecek. Kaymakam’a itiraz ettik ama itirazlarımız dikkate alınmadı.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/uygulamali-tarim-arazisine-asfalt-tesisi-yapilacak_205607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!