Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

100 Bin Metrekarelik Tarım Arazisi İmara Açıldı

İstanbul Silivri’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, önce rezerv yapı yani yeni konut alanı ilan ettiği yaklaşık 100 bin metrekarelik arazinin "tarımsal nitelikli alan" olan fonksiyonunu "imalathane tesis alanı" olarak değiştirerek imara açtı.

yapi.com.tr
100 Bin Metrekarelik Tarım Arazisi İmara Açıldı (Fotoğraf: AA)

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 4 Aralık 2023 tarihli kararıyla Silivri Alipaşa Mahallesi’ndeki yaklaşık 100 bin metrekarelik iki parseli, afet riski altındaki konutların dönüştürülmesi amacıyla “rezerv yapı alanı” olarak belirlemişti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Saruhan Makine ve Elektrikli Ev Eşyaları Sanayi Ticaret AŞ’ye ait olan parseller için bakanlık 12 Haziran itibariyle imar planlarını onaylayarak askıya çıkardı.

Mevcut planlarda “tarımsal nitelikli alan” fonksiyonunda kalan parseller, rezerv yapı yani yeni konut alanı ilan edilmesine karşın konut alanı olarak değil “imalathane tesis alanı” ve “park alanı” olarak belirlendi.

Plan açıklama raporuna göre 90 bin metrekarelik alan ayrılan imalathanede elektronik, elektrikli ev aletleri montaj, imalat ve depolama alanı yapılacak.

İmalathanenin yüksekliği en çok 14.50 metre olarak belirlendi. Arazinin 8 bin 600 metrekaresi de park alanı olarak ayrıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/100-bin-metrekarelik-tarim-arazisi-imara-acildi_205168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!