Tahıl Ambarına Termik Santrale...
ÇED Toplantısına Gözü Yaşlı Tepki!
Kemah Barajı için Alınan ÇED...
Termik Santral Planlarına...
Amasyalılar da Termik İstemiyor
18 Yeni Termik Santral 100...
ÇED’in Adı Var Kendi Yok
Termik Santral Uğruna Foklara...
ÇED Toplantısına İzin Vermediler
Sanki Termik Yetiştirecekler!
Termik Santrale Karşı 'Beyaz...
İki Termik Santrale 521 Milyon Dolar
EMO'dan Termik Santral Açıklaması:...
Çevrecileri Ümitlendiren Termik Kararı
Çanakkale'de Termik Santral Endişesi
"Köyüne Termik Santral İsteyen...
Çatalağzı Termik Santral Özelleştirmesi...
İzmir’de Termik Santral Lisansına İptal!
Kemerköy ve Yeniköy Termik...
'Termik Santraller Tarımın...
Soma A Termik Santrali Satılmayacak
Yatağan Termik Santralinin...
"Bursa'da Termik Santral İstemiyoruz"
Çatalağzı Termik Santrali'nin...
İşte Çevreye En Çok Zarar...
500 Metreye Kaç Termik Santral Sığar?
Termik Santrallere Kömür Dayanmıyor
Amasra'da Termik Santrala...
Termik Santrala Bakanlık Kılıfı!
500 Metre Arayla İki Termik Santral
"Dünyanın Gözü"ne "Termik" Dikecekler!
Termik ÇED'ini İstemeyen Halk "Yerim Dar" Dedi
Mart 2014'den bu yana Deneme İzni adı altında faaliyetine devam eden İzdemir Termik Santrali'nin 2. Ünitesi' ile ilgili gerçekleştirilmek istenen ÇED toplantısı yöre halkını tepkisi ve toplantı yapılacak yerin fiziki koşulları nedeniyle yapılamadı.
Evrensel'in haberine göre, Çakmaklı Köyü kahvesinde yapılması planlanan toplantı öncesi köy kahvesinin termik santral şirketinin çalışanları tarafından doldurulmuş olması dikkat çekti. Dar bir mekanda onlarca insanın sıkışarak ayakta zor durduğu bir ortamda içerdekinin 5 katı bir kalabalık da kahveye giremedi. Böylesi olumsuz bir ortama rağmen İzmir Çevre İl Müdürlüğü ve bakanlık görevlilerinin ÇED toplantısını yapmak istemesi uzun tartışmaları beraberinde getirdi. Salonun bu kadar insanın katılımına uygun olmadığı, insanların bilgilenme haklarının gasledildiğini dile getiren yaşam savunucuları toplantının iptal edilmesini istediler. Gruplar halinde toplantı yapılması önerisini getiren Çevre İl Müdürlüğü görevlilerinin bu önerisine red yanıtı veren vatandaşlar, daha geniş ve herkesi alacak bir salonun da toplantının yapılmasını talep ettiler. Uzun tartışmaların ardından görevliler toplantının halkın istememesi ve salonun fiziki koşullarının uygun olmamamsı gerekçesiyle yapılamadığına dair tutanak tutarak toplantıyı terk ettiler. Kahve çıkışında konuşan İzmir Barosu Çevre Komisyonu üyesi Av. Enis Dinçeroğlu, Mart 2014 de deneme adı altında faaliyete geçen İzdemir Termik Santralinin faaliyette olan 1.ünitesi için Nisan 2014 de Danıştay 14. Dairesinin ÇED olumlu kararını iptal kararı verdiğini anımsatarak, "Buraya izinleri iptal edilmiş bir termik santralin ikinci ünitesini açma girişimine karşı durmak için geldik. Mevcut santralin kapanmasını beklerken 2. ünite için ÇED toplantısı yapılması hukuksuzdur" dedi.
Sanayi kuruluşları Aliağalılar'ın celladı Gazetecilere Aliağa'da meydana gelen ölümlerin çoğunun bölgedeki sanayi kuruluşlarını yarattığı kirlilikten kaynaklandığını ortaya koyan bilimsel araştırmaları gösteren yaşam savunucuları; "Bizler yaşam alanlarımızı. çocuklarımızın sağlıklı bir geleceği olması için buradayız. Sermayenin kar hırsı için yaşam hakkımızı, sağlığımızı elimizden almasına göz yummayacağız" dediler. ÇED toplantısına EGEÇEP bilişenlerinin yanı sıra, TMMOB Çevre Mühendisleri ve Orman Mühendisleri Oda başkanları, Aliğa, Menemen, Foça, İzmir'den çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile vatandaş katıldı. |