İstanbul'daki Susuzluğun Nedeni...
Su Tasarrufu Yapmanın Yolları!
10 Yılın En Kurak İstanbul’u!
Türkiye'nin En Büyük "Doğal...
Bölge Parkı'na Yeni Yapılaşma
Milli Park Düzenlemesi Mahkemeye Taşındı
Parkın İçine Hükümet Konağı Yapacaklar!
İçme Suyu Alarmı!
Kuş Cenneti Kurudu!
'Kuraklıkta Son Evreye Yaklaştık'
Keban Çekildi, Peri Çayı Kurudu
"Kuraklık Kalıcı, Önlem Şart"
Sanayide Kuraklık Alarmı
İstanbul'a Su Sağlayan Pabuçdere...
Kuraklık Elektrik Fiyatını Artırabilir
İşte Türkiye'nin Kuraklık Haritası
Altı İl için Kuraklık Uyarısı
Kuraklık Kapıda, Su Tasarrufu Şart
Kuraklıkta Plan Var, Eylem Yok!
Elektriği ‘Kuraklık’ Korkusu Sardı
Nasreddin Hoca'nın Maya Çaldığı...
HES'te Deneme Başladı, Dere Kurudu!
Su Park Kuraklığa Yenildi
Ülke genelinde etkili olan kuraklıklardan etkilenen Sapanca Gölü'nde çekilme 60 metreye ulaşırken, göl içerisinde bulunan Kartepe Sukay Park da kuraklıktan etkilendi. Kuraklık nedeniyle su kayağı turizmi neredeyse bitme noktasına geldi.
Sol Gazetesi'nin haberine göre, kış mevsiminde beklenen yağışların yaşanmaması nedeniyle Sakarya ve Kocaeli illerinin su ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde etkili olan kuraklık iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte gölde gözlenen su çekilmeleri 60 metreyi buldu. Yaşanan su çekilmeleri, göl sınırları içerisinde bulunan ve Kocaeli'nin Kartepe ilçesine ait Sukay Park'ı da etkiledi. Etkili olan kuraklık sonucu göle yaşanan su çekilmelerinden dolayı Türkiye'nin en büyük su kayağı tesisi olan Sukay Park'ta, iç turizmin de önemli bir ayağı olan su kayağı turizmi bitme noktasına geldi.
Sapanca Gölü'nün kıyısına yapılan 825 metre uzunluğundaki kayak alanı ile Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 32. su kayağı merkezlerinden olan Sukay Park, açıldığı günden itibaren su kayağı severlerin büyük ilgisini çekmişti. Önceki yaz dönemlerinde turistlerin büyük ilgi gösterdiği tesis bu yaz da aynı ilgiyi beklerken yaşanan kuraklıktan etkilendi. Tesise gelen kayakseverlerin göl ile buluştuğu yüzer rıhtım bölümü, su çekilmelerinden dolayı çekilmelerin yaşandığı bölümde çamura saplandı. Aynı halde bulunan su kayağı başlangıç rampasının göle olan mesafesi ise, su çekilmelerinden dolayı 60 metreyi buldu. Rıhtım üzerinde bulunan ve gölün debisini gösteren iskandil cetvelinde, normal şartlarda 32 kod çizgisinde olan su seviyesi eski günlerini arıyor. Tesis içerisinde yaz döneminde turistleri ağırlamak için tadilat çalışmaları devam ederken, yeni dönemde su kayağı hizmeti yerine kafeterya hizmeti verilmesi planlanıyor. |