Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Su Havzasına Konut İnşaatı

Göktürk’te yapımına devam edilen inşaata dikkat çeken uzmanlar, dere yataklarının ve su havzalarının yapılaşmaya açılmaması için uyarı yaparken; belediye projenin imar planı, kurum görüşleri ve imar mevzuatına uygun olduğunu açıkladı.

yapi.com.tr
Su Havzasına Konut İnşaatı

AKP iktidarı döneminde ormanlar ve su havzaları imara açılarak betonlaştı. Bunun bir örneği de Eyüpsultan Göktürk’te Kemer Country Göleti akış yönü ve Darıtartla Deresi havzasına bir inşaat firması tarafından inşaa edilen lüks konutlar oldu. Uzmanlar Göktürk’te yapımına devam eden inşaatın bulunduğu alanın zemininde sıvılaşma riski bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; böyle bir yerde konut inşa edilmesinin doğru olmadığını ve riskli olduğunu söyleyen TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreter Yardımcısı Göktuğ Yeni, “Orada zemin etütlerine bakıldığında sıvılaşma riskinin çok yüksek olduğunu çok net göreceklerdir. Bu alanda yapılaşmaya gidilmesi şehircilik açısından kabul edilemez.” dedi.

İnşaat için Eyüpsultan Belediyesi’nden ruhsat alındığını belirten Eyüpsultan Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Filiz Gökçe de “Her türlü yasal izinleri var. Ancak su havzasına yapılmış. Su havzaları bu şekilde imara açılırsa o su kaynağı başka yere gider. Su havzalarının kesinlikle imara açılmaması lazım.” diye konuştu.

Belediye savundu
Eyüpsultan Belediyesi ise İSKİ ve DSİ’nin görüşleri doğrultusunda arazinin Kasım 2016’da jeolojik ve jeoteknik etüdünün yapıldığını belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, “Söz konusu inşaata; 23.11.2016 onaylı Göktürk Yerleşmesinin Bir Kısmına Ait Uygulama İmar Planına, 6.11.2022 tarih 18966 sayılı imar durum belgesine ve 21.10.2020 tarih E20200425127 sayılı İSKİ görüşüne göre 01.07.2021 tarihli 119597409 sayılı yapı ruhsatları düzenlenmiştir. Söz konusu taşınmaz; imar planı, kurum görüşleri ve imar mevzuatına uygun olarak ruhsatlandırılmış olup bu doğrultuda inşai faaliyetini sürdürmektedir.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-havzasina-konut-insaati_194945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!