Soma İddianamesi Kabul Edildi
Soma’da 9 Ay Sonra İnşaat İzni Çıktı
Soma’da İkinci Yıkım
İşçi Kentin Köleleri!
Facia Raporunu Hazırlayan...
Soma Holding'e Santral İzni Çıktı
Taşdağı Ekmek Kapısı Oldu
Soma için Ortak Bildiri Yayınladılar
Soma Dosyasında Son Dakika
301 Madencinin Hayatını Kaybettiği...
Ağaçlar için Yol Güzergahı Değiştirildi
Rapor İncelenirse İhmal Ortaya Çıkar
Kesilen 94 Ağacın Cezası: 149 Lira
Soma İddianamesi Reddedildi
43 Bin Ağaç Kesilecek
Soma'da 28 Maden İşçisi İşten Çıkarıldı
Bir Gecede 600 Ağacı Kestiler
360 Bin Ağaç Tehdit Altında
"Soma'dan Sonra İstifamı Sundum"
Soma Faciasının İddianamesi Hazır
Soma'daki Madeni 'Ne Pahasına...
Soma'da Madenci Anıt Mezarı...
Soma'ya AB'den 8 Milyon Euroluk Destek
Soma'daki Maden Ocağında Yangın
Soma'da Bin 700 Madenci İş Bıraktı
Soma Raporu Olgunlaşmadı
Soma Kömür İşletmeleri'nden Kritik Karar
Soma’da İmar Planı Yok, Ağaç Kesmek Var!
Somalı Köylülerin Zeytinlik Nöbeti
TMMOB Soma Raporunu Açıkladı
Soma'da Üretime Açılan Ocakta...
Soma'daki Müfettişlere Soruşturma...
Soma Faciasının Ardından İşbaşı
Soma Müfettişlerine Mahkeme Yolu
Soma'da Maden Yine Can Aldı
‘Yatağan Soma Olmayacak'
Soma'ya OSB Kuruluyor
Soma Soruşturmasının Seyrini...
Soma'da İncelemeler Tamamlandı
Soma A Termik Santrali Satılmayacak
Soma’da Santral için 86 Ağaç Kesildi
Greenpeace, Soma Yırca köyüne kurulması planlanan kömürlü termik santral için bu sabah zeytinlik alanlarda 86 ağacın kesildiğini bildirdi. Kesim köylülerin jandarmayı haberdar etmesiyle durduruldu.
Bianet'in haberine göre, Greenpeace, Soma Yırca köyüne kurulması planlanan kömürlü termik santral için Kolin Şirketler Grubu’nun bu sabah saatlerinde zeytinlik alanlara girerek 86 ağacı kestiğini duyurdu.
“Bu kez iş makineleri yerine gizlice elektrikli testere ile alana giren şirket çalışanlarının daha fazla ağaç kesmesi, köylülerin jandarmayı çağırması ile önlendi.” Soma İlçe Tarım Müdürlüğü olay yerinde, tarım alanlarına zarar verildiği ve ağaç kesimi ile ilgili tutanak tuttu. Şirket 17 Eylül geceyarısı da yine hukuksuz bir biçimde alana girerek iş makineleriyle 13 ağacı yıkmıştı. Köylüler, o günden beri zeytinliklerini korumak için alanda nöbet tutuyordu. Hukuksuz Greenpeace Avukatı Deniz Bayram Yırca köyü yakınlarındaki zeytinlik ve tarım alanlarında bir kez daha suç işlendiğini söyledi. “Manisa'daki tüm idari birimlere yaptığımız başvurular ile tarım alanları ve zeytinlik alanların korunması için tedbir alınması talebimize rağmen, ‘cezasını öderim, ağaçları da keserim’ yaklaşımı ile hukuksuz ağaç kesimi devam ediyor.” ÇED Greenpeace’in Tarım Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Manisa Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde görüş bildirmemiş. Oysa müdürlük, ÇED sürecinde oluşturulan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun üyesi olarak belirlenmişti. Çelişkili ifadeler İki bakanlığın konuyla ilgili farklı yanıtlar verdiğini bildiren Greenpeace çelişkiye dikkat çekti. “Tarım Bakanlığı ve Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ÇED mevzuatı uyarınca kendilerine herhangi bir başvuru olmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise ‘ÇED İnceleme ve Değerlendirme komisyonu üyesi Manisa Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün davet edildiği halde toplantılara katılmadığını ve projenin ÇED sürecine yazılı görüş vermediğini’ iddia ediyor.” İzin yok Greenpeace İl Tarım Müdürlüğü’nün bölgenin zeytinlik alan olması nedeni ile hukuki mevzuata uygun olarak bu alanda termik enerji santralinin kurulmasını uygun bulmayarak izin vermediğini de belirtti. |