Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salihli’deki JES Projesi İptal Edildi

Manisa Salihli ilçesinde 17 adet JES kaynak arama kuyusu için alınan ‘ÇED Gerekli Değildir' kararı, mahkeme tarafından hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

yapi.com.tr
Salihli’deki JES Projesi İptal Edildi

Tarım arazileri ile üzüm bağlarının yoğun olduğu Manisa'da çevrecilerin Jeotermal Enerji Santrallerine (JES) karşı mücadelesi devam ediyor. Manisa'nın çeşitli ilçelerinde yapılmak istenilen JES'lere karşı yürüttükleri hukuksal mücadeleleri kazanan çevreciler, yeni bir zafere daha imza attı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; Manisa Valiliği, Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Salihli ilçesindeki 8 mahalleye yapmak isteği 17 adet JES kuyusu için 28 Aralık 2022 tarihinde ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir' kararı vermişti. Karara itiraz eden Salihli Çevre Derneği, ‘ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali için 2023 Ocak ayında Manisa 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

JES kuyularının bulunduğu bölgelerde yapılan incelemeler ve mahkemeye sunulan olumsuz görüşlerden sonra Manisa 2. İdare Mahkemesi, 5 Ekim 2023 tarihinde valiliğinin verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir' kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Salihli Çevre Derneği ve çevreciler tarafından açılan davanın ikinci duruşması Manisa 2. İdare Mahkemesi tarafından 15 Kasım tarihinde görüldü. Mahkeme, 17 adet JES kuyusu için verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararını iptal etti.

Mahkemenin verdiği gerekçeli kararda, verilen ÇED kararının hukuka aykırı olduğu vurgusu yapıldı.

Salihli Çevre Derneği Avukatı Yıldıray Çıvgın, “Mahkeme ısrarla JES'leri iptal eden kararlar alsa da, valilik ‘ÇED Gerekli Değildir' kararları vermeye devam ediyor. Ancak mücadelemiz devam etmektedir. Hala ilçemize yeni JES kuyuları açılmak isteniyor. Ancak hem derneğimiz olarak hem çevreciler olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salihlideki-jes-projesi-iptal-edildi_200517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!