Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

JES’e Yasa İşlemiyor

Bakanlık mahkeme kararlarını hiçe sayarak Manisa’da JES projelerinin önünü açtı. Proje hayata geçerse tarım ve mera alanları talan edilecek.

yapi.com.tr
JES’e Yasa İşlemiyor (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mahkeme kararlarını hiçe sayarak Manisa’da jeotermal enerji santrali (JES) projesinin önünü açtı. Sis Enerji şirketi, Alaşehir’de Tepeköy Jeotermal Santralleri (Özmen-3 JES, Özmen-4 JES, Özmen-5 JES, Özmen-6 JES, Özmen-7 JES, Özmen-8 JES) projesi için harekete geçti. Şirket proje için 7 Mayıs 2024’te Bakanlığa başvurarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlattı. Bakanlık projeyi değerlendirerek nihai kararını duyurdu.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; kararda, “Hazırlanan ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği’nin 14. Maddesi (1) no’lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na veya Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Türkmen, Baklacı, Akkeçili, Selce, Tepeköy, Ilgın ve Işıklar bölgesini kapsayan alanda 91 sondaj kuyusu açılmak isteniyor. Proje alanı ‘tarım arazisi’, ‘sulama alanı’, ‘çayır-mera’ içerisinde kalıyor. Proje bedeli ise 1 milyar lira olarak planlandı.

Proje daha önce de gündeme gelmiş, Alaşehir Ziraat Odası’nın açtığı dava sonucu ÇED olumlu kararı iptal edilmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/jese-yasa-islemiyor_205285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!