Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mahkemenin İki Kere İptal Ettiği Madeni Bakanlık Yine Onayladı

Mahkemenin iki kere iptal ettiği, Malatya Yeşilyurt’taki kalker ocağı projesi 2009/7 sayılı genelgeyle yeniden onaylandı.

yapi.com.tr
Mahkemenin İki Kere İptal Ettiği Madeni Bakanlık Yine Onayladı (Fotoğraf: AA)

Yeşilyurt’un Seyituşağı Mahallesi’ndeki tarım alanlarında kurulmak istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi için ilk adım 2012’de atıldı. Projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; açılan davanın ardından mahkeme, “Aynı şirket tarafından birbirine bitişik iki maden ocağının ayrı ayrı gösterilerek 25 hektardan küçük iki ayrı proje olarak sunulmasının projeyi ÇED raporu hazırlama sürecinden kaçırma niyeti olarak değerlendirildiği görüşüne yer verildiğini” belirterek ÇED gerekli değildir kararını iptal etti.

Şirket 2019’da 53.21 hektarlık yeni bir projeyle bakanlıktan “ÇED olumlu” kararı aldı. Bu proje de yeraltı sularının, çevresindeki tarım alanlarının, hayvancılığın olumsuz etkileneceği belirtilerek mahkeme tarafından iptal edildi.

Yaşam savunucularının karşı çıktığı, 2009/7 sayılı genelgeyle birlikte mahkeme iptalinin ardından İnceleme Değerlendirme Komisyonu’yla (İDK) proje sürecine yeniden başlandı. Tarım alanlarında etkili olacak 53.12 hektarlık projeye bakanlık bir kez daha “ÇED olumlu” kararı verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mahkemenin-iki-kere-iptal-ettigi-madeni-bakanlik-yine-onayladi_204817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!