Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Paris’te, Toplu Taşıma Çocuklar İçin Ücretsiz Oluyor

Paris’te, aile bütçelerine yardımcı olmak ve araba kullanımını azaltmak için 11 yaş altı çocuklar ve 20 yaş altı engelli gençlere toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

yapi.com.tr
Paris’te, Toplu Taşıma Çocuklar İçin Ücretsiz Oluyor

Parisli ilkokul öğrencileri ve aileleri için yaz tatili sonrası hayat, biraz daha ucuz olabilir. Eylül ayında başlayacak uygulamada, tüm toplu taşıma araçları 11 yaş altı çocuklar için, yabancı uyruklular da dahil, ücretsiz olacak. Bu projeden yararlanacak olanlar sadece çocuklar değil; 20 yaş altı engelli gençler de toplu taşımadan ücretsiz yararlanacakken, 14-18 yaş arası öğrenciler de %50 indirim hakkına sahip olacak. 14-18 yaş grubunun transit geçişlerini kolaylaştırmak için ayrıca, toplu taşıma kartı alanlar bisiklet paylaşım sisteminden ücretsiz faydalanabilecek.

Büyük Paris bölgesinin tamamında geçerli ve yıllık yaklaşık 15 milyon euro tutarındaki uygulamalar, ulaşım sıkıntısı çeken insanlar için aşamalı olarak, hayatı ucuzlatmanın bir parçası. Geçen ilkbaharda, engelli ve tüm 65 yaş üstü düşük ve orta gelir seviyesine sahip olanlar için geçerli olan, senelik ücretsiz toplu taşıma kartı verilmesi projesi test edilmişti. Gençleri de kapsayacak şekilde genişletilen bu yeni uygulama, ucuz ya da ücretsiz toplu taşımayı daha ulaşılabilir yapıp, ailelere tasarruf sağlayabilecek.

Uygulama bu anlatılanlardan daha da fazlası
Çocukların, düşük ücretli ya da ücretsiz politikalardan faydalanmaları için ailelerin arabalarını evde bırakmaları, hava kirliliği ve Paris sokaklarındaki trafik sıkışıklığını azaltacak modeli devam ettirecek. Ayrıca uygulamalar, kentsel alanda arabalara ayrılan alanın azaltılması ile ilgili, şehrin eski ve oldukça katı toplum bilincini değiştirmeye yardımcı olacak.

Bu mücadele, Paris'te bir süredir devam ediyor. Sokaklar istikrarlı bir şekilde trafiğe kapanıyor ya da araba yolları azaltılıyor ve aşamalı olarak, fazla kirlenmeye sebep olan arabaların şehir içinde kullanımı yasaklanıyor. Bu uygulamaların, kent merkezindeki zengin grubun yararı için planlanması, şehir merkezi dışında oturan, düşük gelir grubunda ve arabalarını her gün işe gidip gelmek için kullanan insanların zararına olduğu da başlıca eleştirilerden.

Toplu taşımanın herkes için ücretsiz olması gündemde değil
Toplu taşımayı daha ulaşılabilir ve ekonomik yaparak, Paris bölgesi bu iddialara karşı kendi argümanlarını oluştururken, araba kullanmayı zor bulan kesim için de bir kapı açmakta. Yakın zamanda Paris'in tarihi merkezinin araç trafiğine tamamen kapatılması ile ilgili şimdiden söylentiler olup, alana erişimin toplu taşıma ile sağlanması, herkes için, toplum desteğini kazanmanın en kolay ve garanti yolu. Buna rağmen, şu an için Paris Belediyesi Lüksemburg gibi, toplu taşımayı herkes için ücretsiz yapmayı göz ardı ediyor.

Citylab'den Feargus O'Sullivan'ın haberinden derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pariste-toplu-tasima-cocuklar-icin-ucretsiz-oluyor_170218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!