Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orman ve Tarım Alanına RES Talebi

Tarım ve orman arazilerine kurulması planlanan RES projelerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Gerze’de yaklaşık 804 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alana kurulması planlanan RES projesi tepkilere neden oldu.

yapi.com.tr
Orman ve Tarım Alanına RES Talebi (Fotoğraf: AA)

Yenilenebilir enerji şirketlerine verilen teşvikler, rüzgâr, güneş ve hidroelektrik santralların gelişi güzel orman, tarım ve mera alanlarında pıtrak gibi çoğalmasına neden oluyor. Ormanlarda yangın riskini de artıran santraller ve elektrik iletim hatlarının büyük çoğunluğu formaliteye dönüşen çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreçleri yürütülmeden onay veriliyor.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; geçmiş yıllarda verdiği büyük çevre direnişiyle bilinen Sinop’un Gerze ilçesinde son 3 yılda 5 rüzgâr enerji santrali (RES), 1 de RES’e yardımcı kaynak güneş enerji santrali (GES) projesi için başvuru yapıldı. GES projesine ilişkin ÇED olumlu kararı verilirken diğer 5 projenin süreçleri devam ediyor.

Son olarak Solo Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Gerze’nin Acısu, Çakallı ve Sazak köyüne yapılmak istenen 6 adet rüzgâr türbini ve depolama tesisi için halkın bilgilendirme toplantısı yapıldı. 3 köyü ilgilendiren enerji tesisine ilişkin toplantı, birçok köylünün haberi dahi yokken oldu bittiye getirilmek istendi. Son anda haberi olan köylülerden birkaçı toplantıya katılarak projeye itiraz etti. İlçe merkezinde bulunan Sedat Işıdı Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda şirket yetkilileri projenin detaylarını anlattı. Orman ve tarım arazisi üzerine kurulması planlanan RES’e tepki gösteren muhtarlar ve köylüler toplantının ardından hazırlanan tutanağı imzalamadı. Projeye şerh düşen yurttaşlar, bölgenin ormanlık ve tarım alanı olduğuna dikkat çekti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-ve-tarim-alanina-res-talebi_205368.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!