Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okullar Açıldıktan Sonra Başlayan Tadilatlar Tepki Çekiyor

Mersin Akdeniz'de bir ilkokulun bahçe duvarları tadilat gerekçesiyle yıkıldı. Bir ortaokul için boşaltma kararı verildi. Önce risk altında bırakılan sonra mağdur edilen öğrenciler ve veliler tepkili.

yapi.com.tr
Okullar Açıldıktan Sonra Başlayan Tadilatlar Tepki Çekiyor

Mersin’in Akdeniz ilçesi Hal Mahallesinde bulunan Hürriyet İlkokulunun bahçe duvarı tadilat gerekçesiyle yıkıldı. Yaklaşık 1,5 ay boyunca başka binada eğitim gören öğrenciler geçen hafta eski okullarına geri döndü. Ancak okuldaki tadilat henüz tamamlanmadı ve veliler kaygılı. Aynı mahalledeki Mimar Sinan Ortaokulu için ise karot testi sonrası boşaltma kararı verildi. Dayanıksızlık nedeniyle yıllardır yenilenmesi istenen ancak bugüne kadar adım atılmayan okulun boşaltılması yeni mağduriyetlere neden oldu.

Evrensel’den Mahsun Kılıç’ın haberine göre; Hürriyet İlkokulu etrafındaki esnaflar; öğrencilerin bahçede oldukları sırada duvarların yıkıldığını anlattı. Bir esnaf “Formaliteden küçük bir şerit çektiler, çocuklar okuldayken kepçeyle gelip yıktılar duvarları, her yer toz duman oldu, kapı pencereyi kapatmak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı. Çevredeki bir diğer esnaf da “Çocuklar bahçedeyken duvarları yıktılar. Güvenlik önlemi alınmadan yıkıldı.” diyerek oluşan riske dikkat çekti.

Hürriyet İlkokulunda çocuğu okuyan bir veli ise tadilatın tatil dönemi yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Çocuklar için endişeleniyoruz. Çünkü yol üstü ve araçlar yoğun geçiyor. 9 günlük tatilde neden yapmadılar bu yıkımı?” dedi. Yeni eğitim dönemi başladığından beri tadilat nedeniyle çocuğunun farklı okulda olduğunu aktaran veli, “1,5 ay sonunda döndük okula ama yıkımlar devam ediyor. Herhangi bir can güvenliği yok, çocuğumun başına bir şey gelebilir.” diyerek endişesini dile getirdi.

Aynı mahalledeki Mimar Sinan Ortaokulu için ise depremden önce alınan yıkım kararına rağmen adım atılmadı. Depremlerinin ardından okul binasından alınan karot numunesi ile yıkım kararı alınarak okulun boşaltılmasına karar verildi.

Yıkım kararını değerlendiren Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, merkezdeki 4 ilçede bulunan okullarda benzer sorunlar yaşandığına dikkat çekerek Mimar Sinan Ortaokulu için alınan yıkım kararının yaratacağı sorunları şöyle sıraladı: “Çocuklar karanlıkta uzun yol yürüyecek, çünkü semtte servis yok. Daha önce evleri yakın olduğu için öğle yemeğini evde yiyen çocuklar artık eve gidemeyecek ve aile bütçesine ekstra maliyet yüklenecek. Eğitim emekçileri de düzenledi bozulduğu için karardan olumsuz etkileniyor. Bu sorunlar, kamu kurumları depremden önce yapması gerekeni yapmadığı için yaşanıyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okullar-acildiktan-sonra-baslayan-tadilatlar-tepki-cekiyor_200661.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!