Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MEB Depreme Manevi Olarak Hazırlanıyor

Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okullar deprem riski altındayken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), depreme karşı somut adım atmak yerine depreme manevi hazırlık çalıştayı düzenliyor.

yapi.com.tr
MEB Depreme Manevi Olarak Hazırlanıyor (Fotoğraf: AA)

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de binlerce okul risk altındayken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), depreme karşı önlem olarak öğretmen ve öğrencileri manevi yönden afetlere karşı hazırlamak amacıyla çalıştay başlattı.

Evrensel’den Vural Nasuhbeyoğlu’nun haberine göre; ‘Din öğretiminde dayanıklı sınıflar hareketi projesi’ni başlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Son yıllarda yaşanan depremler bize gösterdi ki maddi hazırlık kadar manevi hazırlık da büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Ankara’daki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Bakan Yusuf Tekin, 6 Şubat’tan önceki konfor ortamında eğitim- öğretime başlayamadıklarını itiraf ederek çalıştayın felaketlere karşı tedbirli olabilmek için yapıldığını söyledi. Tekin, çalıştayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Din Öğretimi ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlükleri koordinesinde, ‘Din öğretiminde dayanıklı sınıflar hareketi projesi’ni başlattıklarını belirterek “Dayanıklı Sınıflar Hareketinin öncelikli amacı genç insanları, içinde kaygı, korku, endişe barındıran felaket anlarındaki her türlü karşılaşmalara hazırlamaktır” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın uyarısına MEB Kulak Asmamış!
Maraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından bir rapor hazırlayan Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), Türkiye genelinde tam 4 bin 159 okulun yıkıcı etkisi olan yüksek deprem riski altında olduğunu duyurarak önlem alınması çağrısını yapmıştı. Bu okullardan 191’inin doğrudan fay zonu üzerinde bulunduğuna dikkat çeken JMO Başkanı Hüseyin Alan, “Biz uyarı görevimizi yaptık. Milli Eğitim Bakanlığının bu okulları inceleyip çürük olanları yıkması, sağlam olanları belirlemesi gerekiyor” dedi.

JMO Genel Başkanı Hüseyin Alan, okulların yanı sıra o dönem sağlık kuruluşları ile ilgili de rapor hazırladıklarını hatırlatarak ne MEB’den ne de Sağlık Bakanlığından kendilerine bu raporlarla ilgili bir geri dönüş yapılmadığını söyledi. Diri fay üzerindeki 100’ü aşkın okulun hiç zaman kaybetmeden güvenli yerlere taşınması gerektiğini belirten Alan “MEB depreme manevi hazırlık yapacağına bilimin ışığında somut adımlar atmalı” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meb-depreme-manevi-olarak-hazirlaniyor_200676.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!