Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Millet Bahçesi için Denizi Çöple Doldurdular

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde 75 dönümlük deniz dolgusu üzerine yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi için ilçenin çöpünün ayrıştırılmadan denize döküldüğü ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Millet Bahçesi için Denizi Çöple Doldurdular

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinin merkezinde deniz kenarında planlanan Millet Bahçesi'nin projesi için geçen yıl 75 dönümlük alanın doldurulmasına başlandı. 60 milyona mal edilmesi planlanan Millet Bahçesi'nin yapılacağı alanın bir bölümüne AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerin çöplerini döktüğü anlaşıldı.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre; MHP'li Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “Defalarca bu duruma itiraz ettik ancak sonuç alamadık. Biz küçük belediyeyiz diye bize sorma gereksinimi duymuyorlar. Bizi muhatap almıyorlar. Onların sorumluluğunda biz karışamıyoruz oraya. Bizim sadece dolgu imar planında yaptığımız bir çalışma var o kadar. Ama bizim doldurmamıza izin vermediler, onlar çöp döküyorlar. Bizle alakası olmayan tamamen büyükşehir belediyesinin güdümünde bir yer. Biz bazı şeylerden yorulduk, başka bir şey söylemiyorum.” dedi.

Görünmesin diye etrafını kayalıklarla çevirmişler
Atık yönetmeliğine ayrı bir depolamanın söz konusu olduğunu belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Eruz, “Atık yönetmeliğine göre dolgu alanlarına kaya ve hafriyat malzemesi dışında her hangi bir şey dökülmesi söz konusu olamaz. Toprak da dökülebilir ama tarımsal toprak olmamak koşuluyla. ‘İçine toprak koydum' denilse bile, çuvala koyup atamazsınız. Bu alanın etrafını görünmesin diye kayalıklarla çevirmişler. Burada katı atık yönetmeliğine ters vahşi depolama yapıldığı anlaşılıyor. Hafriyattan daha çok evsel atıkların döküldüğü görülüyor.

Dolgu sahalarına deniz suyuna karışarak kirlilik riski oluşturacak hiçbir şey dökemezsiniz. Üstelik Trabzon'da resmi olarak katı atık toplama sistemi var. Bu tür katı atıkların mutlaka ayrıştırılıp katı atık sistemine verilmesi gerekiyor. Çuvallar, poşetler resmen kirlilik yaratacak malzemelerdir.” dedi.

Uzun yıllar kirliliğe neden olacak
Uzun vadede halk sağlığını etkileyen, denizin ekolojik dengesini bozan bir sonuçla karşılaşılacağını ifade eden Eruz, “O atık orada durmaya devam edecek. Yüzlerce yıl kıyı ekosistemine etki edecek. Atıkların içindeki kimyasallar orada çözülerek sızıntı sularıyla denize karışacak. Uzun yıllar kirliliğe neden olacaktır.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahcesi-icin-denizi-cople-doldurdular_197467.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!