Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmara Siegener, En Büyük Galvanizleme Ocağını Kuracak

2008 yılında SDG konusunda Almanya’nın ileri gelen gruplarından olan Siegener Verzinkerei GmbH ile ortaklık yapan Marmara Siegener Galvaniz, Türkiye’nin en büyük galvanizleme ocağını kurmak için gün sayıyor.

kobiden.com
Marmara Siegener, En Büyük Galvanizleme Ocağını Kuracak

2008 yılında SDG konusunda Almanya’nın ileri gelen gruplarından olan Siegener Verzinkerei GmbH ile ortaklık yapan Marmara Siegener Galvaniz, Türkiye’nin en büyük galvanizleme ocağını kurmak için gün sayıyor. Gebze İMES OSB’de yıllık kapasitesi 70 bin ton olan tesisin 2011 yılı ortalarında devreye alınmasının planlandığını ifade eden Marmara Siegener Galvaniz İş ve Pazarlama Koordinatörü Bünyamin Halaç, “Stratejik olarak Türkiye’deki galvaniz pazarını arttırarak, Avrupalı yatırımcıları teşvik edip imalatlarını Türkiye’ye kaydırmalarını sağlamayı planlıyoruz. Türkiye’de uluslararası galvanizli ticari ürünlerin dolaşımı şu anda yok denecek kadar az. Biz bunu arttırma çabasındayız. Türkiye çelik üretiminde dünya sıralamasında üst seviyelerde. Galvanizli ürün kullanımı olarak da bu seviyelere çıkmamız lazım” dedi.

İleri teknoloji ve kesintisiz hizmet anlayışıyla İzmit tesislerinde yıllık 30 bin ton galvanizleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Bünyamin Halaç, başta yapısal çelikler olmak üzere, enerji, inşaat, dekorasyon, otomotiv, tarım olmak üzere metal işleri yapan hemen her sektöre hitap ettiklerini belirtti.

“Lokasyon olarak doğru yerdeyiz”

2009 ve 2010’un ilk 10 ayının beklentiler dahilinde geçtiğini ve tonaj anlamında hedefleri tutturduklarını kaydeden Bünyamin Halaç, önümüzdeki süreçte dünya ölçeğinde işlere imza atmak istediklerini kaydetti. Yeni yatırımın bu anlamda çok büyük önem taşıdığını belirten Halaç, “Lokasyon olarak çok doğru bir yerde olacağız. Temel prensibimiz mevcut pastadan aldığımız  payı arttırmak değil, pastayı büyütmek. Bunun için gerekli olan enerji, tecrübe ve anlayışa sahibiz” yorumunu yaptı.

Arz talep dengesinin bozulduğu bugünlerde özellikle yapı ve inşa sektöründeki altyapı yatırımlarının sekteye uğradığını aktaran Halaç, “Fakat iyiye gidişin sinyallerini de alıyoruz. Bu krizi bir toparlanma süreci olarak algılıyoruz. Kriz sonrası Türk çelik sektörü ve buna bağlı galvanizleme sektöründe ciddi bir patlama yaşanacak” diye konuştu.

“Sektör büyümesini sürdürüyor”

2010 yılının galvaniz sektörü açısından krizden çıkış yılı olduğunu öne süren Bünyamin Halaç, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Avrupa’da galvaniz sektörü doymuş-olgun anlamında mature market olarak tanımlanmakta. Ülkemizde ise gelişmekte olan ülke kategorisinde olduğumuzdan yükselen piyasa olarak anılmaktadır. Ülkemiz galvaniz sektörü doymuş Avrupa ülkelerine göre daha hızlı bir büyüme içinde olacaktır. Tüm bu sebeplerle sektör olarak biz krizi Avrupa’dan daha önce aşacağız. Çünkü krizden çıkış çabası içinde olan imalat sektörü mevcut yüksek ve atıl kapasitelerini kullanmak adına hızlı hareket edecektir. Fakat maliyet kontrolü ve piyasa fiyatlarının düşüklüğü en önemlisi finansal sıkıntılarla birleşen tahsilat güçlüğü-uzayan ödeme vadeleri- reel anlamda krizden çıkılmış olsa daha olumsuz etkisini 2010 ve 2011 yılı boyunca hissettirecektir.”

Şu anda sektörde sıcak daldırma galvaniz işi yapan yaklaşık 35 tesisin bulunduğunu hatırlatan Halaç, bu firmaların ortalama yüzde 60 kapasite ile çalıştıklarını aktardı. Bu kapasitelerin hızla dolacağına değinen Halaç, “Sektörümüzün ilk ve en önemli sorunu farkındalık. Galvanizin bilinirliğini arttırmamız lazım. Resmi platformlarda, akademik alanlarda, sivil toplum kuruluşlarında ve en sonunda nihai tüketici nezdinde bilinirliğimiz oldukça düşük. Oysa galvanizlemenin bilinen kaplama yöntemleri arasında en ekonomik, en uzun ömürlü olduğu çok açık. Çevreci yönü çok kuvvetli. Küresel ısınma ve iklim bozulmalarının yaşandığı, karbon ayak izlerinin takip edildiği günümüzde en düşük CFC (karbon salınımı) olan galvaniz kaplama yöntemini çok iyi tanıtmalıyız” şeklinde konuştu.

Metal kullanımının ömrüne ömür kattığı için galvanizlemenin milli ekonomiye sağladığı yararın yılda 2-3 milyar doları bulduğunu ifade eden Halaç, bu bilinirliğin arttırılması ve kullanımın yaygınlaştırılması için ilk ve en önemli görevin sektöre düştüğünü vurguladı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/marmara-siegener-en-buyuk-galvanizleme-ocagini-kuracak_84649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!