'Yerküre 2050'de 6 Derece...
365 Günde 315 Felaket
ODTÜ'lü Bilim İnsanları Pasifik'in...
2016’da Küresel Isınmaya Dair:...
Küresel Isınma Global Ekonomiyi...
Uzmanlar: Türkiye’nin Küresel...
Küresel Isınmanın Tehdit Ettiği...
2015 Sıcaklık Rekoru Kırdı
İşte Isınma Giderini Azaltmanın...
Paris İklim Anlaşması'na Uluslararası...
Küresel Isınma, Dünya Ekonomisini...
Küresel Isınma Kurultayı Kitap Oldu
Küresel Isınmanın Rekor Yılı
Amazon Ormanları Küresel Isınmaya...
Küresel Isınma CEO’ların 'Derdi' Değil
Isınmaya Yılda 110 Lira Ödüyor
Türkiye’nin Küresel Isınma...
Akdeniz'de Nükleer Isınma
Küresel Isınma ABD Ekonomisi...
Küresel Isınmaya Karşı 'Bitkilendirilmiş...
Küresel Isınmaya Kamu Spotuyla...
Küresel Isınmaya Karşı Pedal Çevirdiler
Küresel Isınma Durmuyor
Bilim İnsanlarından 'Isınmada' Devrim
Küresel Isınmadan Esinlenilerek...
Küresel Isınmada ‘Eşiğe’ Bir Adım Kaldı
Açıklanan yeni verilere göre Dünya’nın sıcaklığı 2015’te “sanayi öncesi döneme” göre 1,02 derece santigrat arttı. Sıcaklıkta ortalama 2 derece santigrat artışı “eşik değer” olarak kabul ediliyor.
Dünyanın resmi sıcaklık verilerini kaydeden dört uluslararası kurumdan biri olan İngiltere Meteoroloji Ofisi, 2015’te Dünya’nın sıcaklığının “sanayi öncesi döneme” göre 1,02 derece santigrat arttığını kaydetti.
Yine bugün Dünya Meteoroloji Kurumu’nun açıkladığı verilere göre ise 2016’da atmosferdeki karbon dioksit miktarı ilk defa milyonda 400 parçayı geçecek. Bu sayı, 2014’te 397,7 olarak hesaplanmıştı. Eşiğe bir kaldı Küresel sıcaklıkta 1850-1900 yılları arası olarak kabul edilen “sanayi öncesi döneme” göre 2 derece artış, “eşik değer” olarak kabul ediliyor. İngiltere Meteoroloji Ofisi iklim izleme ve değerlendirme biriminden Peter Stott, “Bu, 1 derece santigrat işaretini ilk geçişimiz ve insan etkisinin modern iklimimizi daha önce hiç gitmediğimiz sulara doğru sürüklediğine kuşku yok” diye konuştu. Ancak Stott, bu yıl görülen sıcaklık artışının bundan sonra her yıl ortalama sıcaklığın sanayi öncesinin 1 derece üzerinde olacağı anlamına gelmediğini vurguladı. BM iklim zirvesi umut vermiyor İngiltere Meteoroloji Ofisi’ne göre Dünya halihazırda, geri döndürülemeyecek etkilere neden olabilecek karbon dioksit emisyon düzeyinin yaklaşık olarak üçte ikisine ulaşmış bulunuyor. Birleşmiş Milletler Aralık ayı başında Paris’te bir İklim Zirvesi toplayacak. Ancak BM yöneticileri dahil hiç kimse, Zirve’den dünyanın 2 derece santigrat eşiğine doğru emin adımlarla ilerleyişini durduracak bir sonuç çıkmasını beklemiyor. |