Türkiye'nin İlk ETA Belgesi MİNEPOR'a
"Gazbeton Kullanımı Son 10...
Yeni Yönetmelik ile Taşınmaz...
Konut Konferansı 2014: "Önemli...
Hedef Dikey Mimariden Yatay...
Dikey Mimarinin Baş Döndüren...
Dikey Yapılaşmaya "Topografya"lı Önlem!
Kentsel Dönüşüme Londra Ekolünden...
"Yönetmelik Var, Uygulama...
Lento'nun AB Normlarına Uygunluğu...
Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme
Otopark Tavanı ve Teras Yalıtımında...
‘Yılın Isı Yalıtım Ürünü’...
"I. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm...
"Kentsel ve Kültürel Dönüşüm için Dikey Yapılaşmadan Vazgeçmeliyiz"
YEM Etkinlik, güz dönemine AKG Gazbeton tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme" konferansı ile merhaba dedi.
AKG Gazbeton tarafından, YEM Etkinlik organizasyonuyla 11 Eylül Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Sürecinde Bina Yenileme" konferansında, ülkemizdeki niteliksiz yapı stoğunun yenilenmesiyle ilgili çözüm önerileri uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen "Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları" panelinde masaya yatırıldı. YEM Etkinlik Yöneticisi Zeynep Gülşen'in hoşgeldiniz konuşmasının ardından, konferansın açılışını yapmak üzere söz alan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Levent Akgerman; AKG Gazbeton olarak, yaşanabilir ve güvenli kentler oluşturulmasını sosyal sorumlulukları dahilinde gördüklerini ifade etti. "Dikey yapılaşmadan vazgeçmeliyiz" "Türkiye'deki yapı stoğunun %50'si otuz yaşın üstündeki niteliksiz yapılardan oluşuyor" diyen Akgerman, çağdaş şehircilik ilkelerinden ve mimari estetikten yoksun, doğal afetlere açık bu güvensiz yapıların, ülkemizin de gündemine giren kentsel dönüşüm süreciyle birlikte yaşanabilir mekânlara dönüştürülebileceğini belirtti. Bu süreçte sektör firmalarına da önemli rol düştüğüne dikkat çeken Levent Akgerman, "Henüz yolun başındayız, artık malzeme seçimini konuşmaya başlamalıyız" dedi.
Özellikle İstanbul'u olumsuz yönde etileyen dikey yapılaşmadan yavaş yavaş uzaklaşılması gerektiğini de gündeme getiren Akgerman, doğru analizler sonucunda yapılacak yeni ve modern yapılarla birlikte, komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanacağını ve pozitif yönde bir "kültürel dönüşüm"ün de yaşanacağını ekledi.
Depreme dayanıklı kaliteli ürün ve hizmetlerin sunulmasında hem kamu, hem özel sektör, hem de STK'lara büyük görevler düştüğünü ifade eden Levent Akgerman, bu amaçla kurulacak ajansların yurtdışındaki örneklerde olduğu gibi bağımsız yapıda çalışmasının gerekliliğini de vurguladı. Akgerman sözlerini şöyle tamamladı: "Karar vericilere malzeme seçiminde sorgulayıcı olmalarını ve birlikte çalışacakları markaları, kendileriyle bir ömür boyu işbirliği yapacak firmalar arasından seçmelerini öneriyorum. Eşit koşullarda rekabete dayalı ve toplumsal kaynaşma içinde bir kentsel dönüşüm süreci diliyorum." Açılış konuşmalarının ardından, Levent Akgerman'ın moderatörlüğünü üstlendiği; İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Arıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldıkları "Bina Yenilemenin Malzeme, Güvenlik ve Tasarım Boyutları" paneline geçildi. |