Hatay Arkeoloji Müzesi 'En...
Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti
Kentsel Dönüşümde Gecekondu...
O İlçede Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Yenilenen Dairelerin Gerçek...
Kentsel Dönüşüm Rant Kapısı mı Oldu?
Başkentte Kentsel Dönüşüm Karmaşası!
Yardım Bitti Dönüşüm Bitmedi
Kartal'ın Dönüşümünde Hedef...
Boş Araziyi Kentsel Dönüşüme Soktular!
Hatay'da Kentsel Dönüşüm için...
İlk Kentsel Dönüşüm Tamamlandı
Kiralık İşçi Uygulaması Başlıyor
Yargıtay'dan 10 Yıllık Kiracı Kararı
Ev Sahibine Kiracı Sigortası
Kira Beyannamesinin Süresi Uzatıldı
Kira Geliri Beyanında Son 3 Gün!
Kira Vergisi 4 Milyar Lirayı Buldu
Kira Beyannamesinde Sınır 3.600 Lira
Kira Gelirinde Beyan Başlıyor
Kirası Yüzde 72 Arttı
Kentsel Dönüşüm-3: Kira Yardımı...
Evi Hem Sat Hem Kirala
İstanbul'da Kiralık Tarihi Kale!
2015'te İş Makinelerinde İbre...
İstanbullu Parasını Kiraya Harcadı
Kiralıkta Fiyat Artışı Satılıkları...
Dönüşüm Kirası 811 Milyon TL
Sayıştay: Kiralama Yoluyla...
Bazı İlçelerde Konut Kiraları...
İBB Yurt Yapmak İçin Kiraladığı...
Kiracısını Evden Çıkarmak...
Kentsel Dönüşümde Bu Hatayı Yapmayın!
Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.
Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, aceleci davranarak işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları durumunda kira yardımı alamayabiliyor.
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yaptığı açıklamada, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi. Riskli binaya kentsel dönüşüm kapsamında risk raporu almadan adres değişikliği yapanların, devletin kira yardımından yararlanamadığını dile getiren Kolçak, tüketicinin mağduriyet yaşamaması için ev kiralama konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kolçak, yıkımı yapılacak riskli yapıda oturan hak sahiplerinden bazılarının, evsiz kalma telaşıyla binasına risk raporu almadan ev kiraladığını ve hemen ikametgâh adresini değiştirdiğini aktardı. Risk raporu almadan önce ikametgâhını değiştirenlerin bu yüzden kira yardımından mahrum kaldığının altını çizen Kolçak, evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyen kat maliklerinin aralarında sözlü olarak anlaştıktan sonra, "Nasılsa bina yıkılacak, evsiz kalabilirim" telaşıyla kiralık ev arayışına girdiğini anlattı. "Rapor çıktıktan sonra ikametgâhınızı taşıyın" Kolçak, ev bulan vatandaşların hemen kiraladığını ve buraya taşınmasa dahi resmi ikametgâhlarını buraya aldırdığını kaydederek, "Ancak bu işlem binaya risk raporu almadan önce yapıldığında devletin kira yardımından faydalanamıyorlar. Çünkü risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgâh da bulunuyor. Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi işlemleri bitirmeden ikametgâhını taşımamalı." ifadelerini kullandı. Kolçak, vatandaşların binaya alınacak risk raporu ile kira yardımı için verilecek belgelerin tamamlanmasından sonra ikametgâh değişikliği yapması gerektiğini söyledi. |