Kazdağları’ndaki Sondajlara Suç Duyurusu
Türkiye’nin Enerjide Gizli...
Kuş Yuvasına Santral Hançeri
Bakır Madeni Projesinin ÇED...
Kaz Dağları’nda 3.5 Milyon...
Çeşme’de RES Projesi İnşaat...
Germiyan’da RES Çalışmaları Durduruldu
Kaz Dağları Nöbetine Destek...
Bu Nasıl Yeşil Enerji
Kuş Cennetine RES Yapılacak
Kazdağları Nöbetine Ceza
Çevre Örgütlerinden Kazdağları'ndaki...
Kaz Dağları’nda Termik Santrale...
Kaz Dağları'nda Ormana Giriş Yasaklandı
Küresel Rüzgar Gücü Artmaya Devam Ediyor
İzmir'in Rüzgarı Güçlü Esiyor
Türkiye'nin Rüzgar Kurulu...
Rüzgar Türbinlerinde Üretim Durdu
Rüzgar Enerjisinde Önlisans...
Kaz Dağları'nda Ağaçlar Kesilmeye...
Kaz Dağları’nda Kazılmadık...
Kaz Dağları’nda 347 Bin 815...
Kaz Dağları’na RES Projesi Yeniden Gündemde
Daha önce iki kez reddedilen Kaz Dağları’na yapılması planlanan rüzgâr enerji santrali (RES) projesinin plan değişikliği yeniden gündeme alındı.
Çanakkale İl Genel Meclisi’nin önceki gün yapılan olağanüstü toplantısının gündemine, Çanakkale’nin merkez ve Çan ilçelerine bağlı 10 köyü ilgilendiren ve daha önce iki kez reddedilen rüzgâr enerji santrali (RES) plan değişikliğinin görüşülmesi eklendi. Bölge sakinleri, duruma tepki gösterdi. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; İDA Dayanışma Derneği’nden Pınar Bilir, RES projesine ilişkin imar değişikliği teklifinin valilik isteğiyle gündeme alındığını belirterek “Bunun aciliyetini anlamıyoruz. Orman arazilerini yok edecek, Kaz Dağları’nı ikiye bölecek bu projenin tekrar reddedilmesini bekliyoruz.” dedi.
Çanakkale İl Genel Meclisi üyesi CHP Grup Başkan Vekili avukat Güneş Pehlivan da projede belirtilen 16 rüzgâr türbininin, Çanakkale’nin içme ve sulama suyu havzası olan ve Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin altın madenciliği faaliyetlerine karşı “Su ve Vicdan Nöbeti”nin koruma mücadelesi yürüttüğü Atikhisar Barajı koruma alanında kaldığını söyledi. Toplantıya katılan Pehlivan, Meclis gündemine iki defa reddedilmesinden sonra üçüncü defa gelen projenin 148.83 hektar orman alanında yapılacağını ve 1.72 hektar mera alanının yok olacağını söyledi. Meclisimize sunulan dosyada projeye ait rüzgâr türbini sayısının 27 olarak belirtildiğini ancak proje tanıtım dosyasında 69 türbin görüldüğünü anlatan Pehlivan, “Ne yazık ki mevcut ve yapılmak istenen projelerde atılan adımlar, yenilenebilir enerji gibi çevreye en az zarar veren projelerin dahi bir talan zihniyetiyle yapıldığını ortaya koymaktadır.” dedi. Haberin tamamına linkten ulaşılabilir. |