Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme’de RES Projesi İnşaat Yasağından Muaf

Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Kislecik Mevkii’ndeki RES yapımı İzmir Valiliği’nin hukuka aykırı izniyle sürerken yüklenici firma, Roma Mezarları, antik su kuyusu ve antik kilise temellerinin tahrip edilmesine karşın amaçlarının bölgenin tahribatı olmadığını savundu.

yapi.com.tr
Çeşme’de RES Projesi İnşaat Yasağından Muaf

İzmir Valiliği’nin, Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Kislecik Mevkii’nde süren RES yapımına, mahkemenin iptal kararına rağmen, hukuksuz bir şekilde çalışma izni vermesinin ardından Germiyan’da çalışmaların hız kesmeden sürdüğü bildirildi.

BirGün’de yer alan habere göre; Aydın Valiliği görevi sırasında JES Şirketleriyle olan ilişkileri ve o şirketlere verdiği izinlerle gündeme gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, İzmir’de göreve başlamasının ardından, 20 Ağustos’ta Germiyan RES projesi için inşaat yasağından muafiyet verdiği ortaya çıkmıştı.

Bölgeden, Çeşme-Germiyan Çevre grubundan Dr. Ahmet Güler, ÇED izni olmadan Çeşme Germiyan Kislecik mevkiinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Antik Roma köyü içindeki eserlerin inşaattan zarar görmesinin de tahribatı durduramadığına dikkati çeken Dr. Güler, “Çeşme Belediyesi’nin mevsimlik inşaat yasağı ‘kamu yararı var’ diye İzmir Valiliğince hükümsüz kılındı ve inşaata devam edildi. Bizler burada bir ‘kamu yararı değil, kamu zararı var. Ormanlar ve tarihi eserler yok ediliyor.’ diye tepki gösteriyoruz.” dedi.

Çeşme Müzesi yetkililerinin bölgeye giderek inceleme yaptığını kaydeden Dr. Güler, hukuksuz kaçak inşaatı durdurmak için dava açacaklarını ve önümüzdeki günlerde yüklenici firmaya karşı ulusal boykot çağrısı yapacaklarını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-res-projesi-insaat-yasagindan-muaf_181588.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!