Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaşta Mermer Ocağı Toplantısına Halk İzin Vermedi

Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılması planlanan mermer ocağına, bölge halkından büyük tepki geldi. İki yıl önce bölgede iptal edilen proje için planlanan ÇED toplantısına bölge halkı izin vermedi.

yapi.com.tr
Kaşta Mermer Ocağı Toplantısına Halk İzin Vermedi (Fotoğraf: BirGün)

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Çamlıova’da 2022 yılında sedir ormanlarında mermer ocağı açılması için ruhsat verildi. Ancak bölge halkı ve yaşam savunucuları, bu projeye karşı durarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini durdurdu. Şirket ise projede değişiklik yaparak yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurdu. Dün ise Çamlıova Mahallesi Eski Okulu’nda halkın katılım toplantısı gerçekleşti.

BirGün’den Halil Ertunç’un haberine göre; yapılan toplantıya Kaşlılar ve yaşam savunucuları büyük tepki gösterdi. Bakanlık yetkililerinin “Halk bilgilendirme toplantısına katılmamıştır” şeklinde tutanak tutulduğu öğrenildi.

Kaş Çevre ve Kültür Derneği’nden Ahmet Murat Akoy, yaptığı açıklamada, “Orman Genel Müdürlüğü daha önce bu alanın verimli orman olması sebebiyle 2022 yılında olumsuz görüş bildirmişti. Şirket ise projeye yeni bir alan ekleyerek tekrar başvurdu. Halk toplantıda bilgilendirmeyi kabul etmedi ve taş ocağını istemediğini net bir şekilde gösterdi. Orman Genel Müdürlüğü’nün de yine olumsuz görüş vermesini ve Bakanlığın da ÇED olumsuz kararı vermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kasta-mermer-ocagi-toplantisina-halk-izin-vermedi_205382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!