İzmir’in Dev Ulaşım Projeleri...
Kat Yüksekliği Artışı, Kentleri...
Yarımada’da “Tam” Mutabakat
Bayraklı'da Dönüşüm için Plan Revizyonu
İzmir Susuz mu Kalacak?
Maden Sahasında Arsenik Tespit Edildi
İzmir’de 150 Yıllık Direk Direnişi!
İzmir'de Plan Gerginliği
İzmir’in 5 Yıllık Yol Haritası Hazır
İzmir'de "Otomobilsiz Kent...
İzmir ‘Malları’ için Büyük...
Kültürpark'ın Geleceği için...
İzmir’de Termik Santral Lisansına İptal!
İzmir'de Korkutan Görüntü
İzmir’de Bir İlk: ‘Çakma Sanayici’ye...
Azeri Yatırımında "Aslan Payı" İzmir'e
Eyfel’in İzmir’deki Asırlık...
"İzmir'in Malları, İzmir'de Kalmalı"
İzmir’in Yeni Statlarına Dava!
İzmir'de RES için Acele Kamulaştırma!
‘İzmir’in Çernobil’inde Kamu...
İzmir'deki Depremler Normal mi?
İzmir'i Deprem Uyandırdı
Eski İzmir Evlerini Koruyamadık
İzmir'de İnşaat Şirketlerinden...
Tarihi Miras Yarışmayla Korunuyor
İzmir'in 'Manhattan Hayalleri' Yıkılabilir!
Bayraklı'da düzenlenen ‘Yeni Kent Merkezi’nde Deprem-Zemin-Yapı Etkileşimi Çalıştayı’nda Dr. Mustafa ‘Yeni Kent Merkezi’nin Manhattan’a benzetilmek isteniyor. Ancak bu hayaller yıkılabilir” dedi.
Ege'de Son Söz'ün haberine göre, Bayraklı'da düzenlenen “Yeni Kent Merkezi’nde Deprem-Zemin-Yapı Etkileşimi Çalıştayı” Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse çalıştaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Uygulamalı Jeofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün, Gazi Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Erhan Tekin konuşmacı olarak katıldı.
Çalıştayda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, 2008 yılında İzmir Metropolü, Aliağa ve Menemen ilçelerini kapsayan güvenli yapı tasarımı için zeminin sismik davranışlarının modellenmesi çalışması yaptıklarını belirterek, “Çalışmayı tamamladık. Çalışmayı Büyükşehir Belediyesi ve isteyen ilçe belediyeler ile AFAD’a teslim ettik. Yaklaşık bin noktayı inceledik, yeraltının tomografisini çektik, zemin sondajlarını yeniden gözden geçirdik. Bu çalışma imar planları revize edilirken alınması gereken önlemleri net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Uygulamalı Jeofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün ise Bayraklı sınırları içinde kalan Yeni Kent Merkezi’nin Manhattan’a benzetilmek istendiğini belirterek, “Ancak bu hayaller yıkılabilir. Bu bölge risk bölgesidir. Yeni Kent Merkezi hem Avrupa Sismik Tehlike Haritasında yüksek risk bölgesinde, hem de Türkiye 1.derece deprem bölgesinde yer alıyor. Bu bölgelerdeki yapılarda, deprem sırasında hasar yapıcı etkisi; ivme yerine, deplasman etkisinden kaynaklanacaktır” dedi. |