Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’de Yanan Alanlar İmara Açılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’de yanan alanların kesinlikle imara açılmayacağını belirterek, “İmara açma girişiminde bulunan olursa, karşısında duracağım” diye konuştu.

yapi.com.tr
İzmir’de Yanan Alanlar İmara Açılmayacak (Fotoğraf: AA)

Ülkeyi teslim altına alan orman yangınlarının ardından bilanço ortaya çıkıyor. Dört gün boyunca süren yangında İzmir’de 4 bin 300, Aydın’da ise 2 bin hektar alan kül oldu. İzmir’de geçen yıl çıkan 163 yangında 2227,35 hektar, Aydın’da ise çıkan 65 yangında 35,7 hektar ormanlık alan kül olmuştu.

BirGün’den Halil Ertunç’un haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, en çok İzmir’i etkileyen birçok bölgeyi teslim alan yangınların ardından yaptığı açıklamada, yangının nedenleri, müdahale süreci ve gelecekte alınacak önlemler hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Tugay, “Dört gün boyunca süren yangında 4 bin 300 hektar alan yok oldu. Yangının çıkış sebebi henüz netleşmedi; ancak insan kaynaklı faktörlerin, özellikle elektrik hatlarının bu konuda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Yangınların çıkış sebeplerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tugay, elektrik hatlarının bu süreçte kritik bir rol oynayabileceğini belirterek şunları dile getirdi: “Menderes’teki yangının bir elektrik telinin kopmasıyla başladığı açıklanmıştı. Bu durum, elektrik hatlarının yangın riskini artırabileceğini gösteriyor. Bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.”

Tugay, yanan alanların kesinlikle imara açılmayacağını vurgulayarak, “Yanan bölgelerde halkımızın endişelerini paylaşıyoruz. Bu alanları imara açmak gibi bir niyetimiz yok. Aksine, bu bölgelerde yoğun bir ağaçlandırma çalışması yapacağız. Eğer imara açma girişiminde bulunan olursa, karşısında duracağım.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-yanan-alanlar-imara-acilmayacak_205961.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!