Bu 'Denetim' Görüntüleri Sosyal...
SGK İnşaatında İş Güvenliksiz Çalışma
'İş Kazaları' 2015'e Rekorla Başladı
İşçi Katliamını Durduralım!
Şubat'ta 81 İşçi Yaşamını Yitirdi
Şişli'de Asansör 'Kaza'sı: 1 Ölü
Üniversite İnşaatında Hayatını Kaybetti
6 Yılda 'İş Kazaları'nda Rekor Artış!
İşçi Ölümlerinde Tablo Değişmiyor
Kayıp Libya Petrolü Nasıl...
Libya’nın Dünyaya Açılan Kapısı MESA’dan
Çalık Enerji'den Libya'ya...
İşçiler Döndü Hakedişler Kaldı
Libya’daki iç karışıklıklardan dolayı şantiyelerini acilen terk eden inşaatçıların, bu ülkede 4.5 milyar dolarlık alacağı kaldı.
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, alacakların 200’e yakın şirketin 280’in üzerinde projesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. 1.3 milyar dolarlık envanterin de Libya’da kaldığı kaydedildi.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Ersin Takla, “Libya, Türk müteahhitlerinin ilk defa dışa açılıp deneyim kazandıkları, 42 yıl aralıksız iş yaptıkları bir ülke. Şu an teorik olarak orada belki varız ama pratik olarak artık kimse yok. İsteseniz de bir şey yapamazsınız” dedi. ‘İhracat da bitti’ Takla, Libya’nın üç yıldır ‘hazır para’sını yediğini belirterek, şunları söyledi: “Bu durum ihracatı da bitirdi. Libya Merkez Bankası bütün akreditifleri durdurmuştu, artık sadece Libya Dinarı ile ihracatı kabul ediyor. Bunun da uluslararası geçerliliği sıkıntılı olduğu için kimse mal satamıyor. Yıllık ihracat miktarı 2-3 milyar dolar arasındaydı. Kalıcı bir hükümetle iç bütünlük sağlanmadığı ve petrol satma düzeni kuramadıkları için iş yapabilme imkanı kalmadı.” ‘Hiçbir sorun çözülemiyor’ Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu (CICA) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aykar ise, Libya’yı ‘ölü pazar’ olarak nitelerken, “Şu anda orada çalışmak çok zor. Ne haklarını alabilme, ne zarar gören makinelerle ilgili hiçbir sorun çözülemiyor. “Bir ara 20 milyar doların üzerinde işimiz vardı. İlk beş pazar içindeydi” dedi. |