Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İmar Planlarında Yeni Dönem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, imar planlarında yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı.

yapi.com.tr
İmar Planlarında Yeni Dönem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni imar planlarında yağmur suyu toplama sistemlerinin nasıl kurulacağı, oyun parklarının engelli çocukların da kullanabileceği şekilde yapılması ve binaların otoparklarında kurulacak şarj üniteleri ile ilgili yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Türkiye Gazetesi'nden Baki Sancak'ın haberinne göre; Planlı İmar Yönetmeliğinde değişiklik içeren taslağa göre depo hacmi ihtiyacı 5 metreküpün üzerinde olması kaydıyla; parsel alanı 2.000 metrekareden büyük alanlardaki yapılarda veya parseldeki toplam çatı iz düşüm alanı 800 metrekareden büyük yapılar ile depo hacmi 5 metreküpü geçen kullanım sürekliliği bulunan kamu yapılarında, yağmur suyu toplama sistemlerinin tesis edilmesi zorunlu olacak.

AVM, Otel ve Yurtlar Gri Su Deposu Kuracak

Evsel su atıklarının kanalizasyon sisteminden ayrıştırılması anlamına gelen gri su toplama sistemlerinin kurulmasının zorunlu olacağı yapılar da belirleniyor. Bu yapılar, yatak sayısı 200’den fazla olan konaklama amaçlı binalar, yatak kapasitesi 1.000 kişi ve üzerindeki yurtlar, yapı inşaat alanı 10.000 metrekareden büyük alışveriş merkezlerinde, yapı inşaat alanı 30.000 metrekareden büyük kamu binalar şeklinde sıralanıyor.

Yeşil Sertifika Zorunluluğu

Yeni yapı ruhsatı alınacak kamuya ait sağlık, eğitim ve hizmet binalarından toplam yapı inşaat alanı 10.000 metrekare ve üzerinde olan binalar için Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi (YeS-TR) üzerinden hazırlanmış olan Yeşil Sertifika alınması zorunlu olacak.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-planlarinda-yeni-donem_206510.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!