Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’den Bakanlığa Projeleri Birleştirme Çağrısı

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bakanlığın “Yarısı Bizden” kampanyasındaki eksikliklere değinirken “Dönüşümde rekabet olmaz gelin birlikte yapalım” dedi.

yapi.com.tr
İBB’den Bakanlığa Projeleri Birleştirme Çağrısı (Fotoğraf: AA)

Büyük Marmara depreminin yıldönümü yaklaşırken İstanbul’da depreme dirençli kent oluşturmak için çalışmalar hızlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iştiraki KİPTAŞ dar gelirli destek paketini devreye aldı, bugün protokol imzalanıyor. Aylık hane geliri 3 asgari ücretin altında olan ailelerin maliyetlerinin yüzde 40’ını destekleyecek olan paketi anlatan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bakanlığın başlattığı “Yarısı Bizden” kampanyasını da değerlendirerek ve “Dönüşümde rekabet olmaz gelin birlikte yapalım. Herkese ucuz kredi dağıtmak yerine önceliği dar gelirliye verelim” dedi.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre; başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde başlatılan dönüşüm seferberliği, ekonomik krizle birlikte sekteye uğradı. Yurttaşın deprem bilincinin yüksek olduğunu, eskiden borçlanma sözünü duyunca kaçan insanların artık borçlanmayı kabullenme pahasına kentsel dönüşüme yöneldiğini söyleyen Kurt, artan borçlanma maliyetlerinin dönüşümü durdurma noktasına getirdiğini söyledi.

İBB meclisinden en az 10 milyar TL’lik bir destek paketi çıkardıklarını belirten Kurt, “Bize 490 bin başvuru geldi, 27 bin 556 adet anlaşma sağlandı. Bu da 1.5 milyon insanın yaşadığı konut anlamına geliyor. Burada dar gelirli vatandaş evini dönüştürmek istese de borcunu karşılayamıyor. Borçlanma çıkan mal sahiplerinin yüzde 20’sinin bu paketten faydalanmasını planlıyoruz.” dedi.

Bakanlığın yarısı bizden kampanyasını da değerlendiren Kurt, aradaki farkı şu şekilde özetledi: “Biz dar gelirlileri önceliklendiriyoruz, onlara özel çalışıyoruz. Bakanlığın projesi ise afaki verilere göre gel başvur verelim, diyor. Kötü şey değil destek vermek ama çok değerli bir semtte kendi kendini dönüştürebilen bir konuta dönüşüm desteği vermeyin, gelin dar gelirliye verelim birlikte. Popülist bir söylemle takılmayalım. Gelin elimizde 27 binin üzerinde hazır proje var, bize vermeyin parayı, gelin bu vatandaşlara verin.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbden-bakanliga-projeleri-birlestirme-cagrisi_205867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!