Artvin'de HES Protestosu
Kamilet Halkı HES Yollarına...
Şehir İçi HES'te Çalışma Başladı
EMO: 'Enerji Politikaları...
Su Adaleti Olmadan Demokrasi Olmaz!
Türkiye Uzaydan "Elektrik" Alacak!
Kendi Elektriğini Kendi Üretiyor
İşte Elektrik Sektörünün Beklediği...
Elektrikte Tüketim Arttı, Üretim Düştü
Balık Tutmak Yasak ama HES...
Elektrik Üretimine "Yerli...
Neden 'Bağzı' İnsanlar Çevresi...
"En Kısa Şekliyle Söylemek...
Türkiye Madenciliğinin Özeti:...
"Karadeniz'i Yiyip Bitireceksin Uygar"
"Davaları Kazanmamıza Rağmen...
Kafkasör’de Ekoloji Kampı
"Hidro Elektrik Santrali; Yok Etmenin Türkçesi"
Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, 2025'te su sıkıntısı çekecek ülkeler arasında gösterilen Türkiye'nin bir su politikası olmadığına dikkat çekiyor.
Arhavililer, köyde tıkanan menfezleri açmak gerekçesiyle Kamilet Vadisi'ne giren iş makinesinin HES yaklaşım yolu açtığını savunuyor
"Öyle olsaydı, korumayı öne çıkarmak gerekirdi" diyen Oğuz Kurdoğlu; 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren dünya nüfusunun kullandığı suyun yönetiminde çok uluslu özel şirketlerin etkinliğinin arttığını, Türkiye'nin de uluslararası süreçlerin bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını söylüyor. Ekoloji Kampı kapsamında Arhavi Kamilet Vadisi'ne yapılan ve vadideki HES karşıtı mücadeleyi yerinde görme amacını taşıyan gezide 'Yok Etmenin Türkçesi: Hidro Elektrik Santrali' başlıklı bir sunum gerçekleştiren Kurdoğlu, çevre mevzuatının yapılan düzenlemelerle korumaya karşı bir pozisyona getirildiğini belirtiyor. HES'lerin ekosisteme etkilerini, yol, tünel, kanal, regülatör, yükleme havuzu, santral gibi inşaat faaliyetlerinin doğurduğu etkiler ile inşaat sonrası oluşacak çevresel problemler çerçevesinde özetleyen Kurdoğlu; projelerin habitatların parçalanmasına neden olduğunu, derelere doldurulan hafriyatların heyelan ve taşkın riskini de beraberinde getirdiğini sözlerine ekliyor.
|