Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Havaray Projesi Havada mı?

Üsküdar Havaray Hattı ile ilgili plan tadilat teklifi, seçimden önce hazırlanan projenin planlara apar topar işlendiği gösterdi.

yapi.com.tr
Havaray Projesi Havada mı?

Kent Yaşam Gazetesi'nden Fidan Uğur'un haberine göre, Şubat 2014 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda 1/5000’lik planlara oy çokluğu ile işlenen Üsküdar Libadiye Caddesi Havaray Hattı planlarıyla ilgili Haziran Ayı meclis oturumunda gündeme gelen plan tadilat teklifi 30 Mart yerel seçimlerinden önce projelerin apar topar planlara işlendiğinin açık bir ifadesi oldu.

İBB’nin ilgili raporunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 30 Mart yerel seçimlerinden önce İstanbul’da hayata geçireceğini duyurduğu havaray projelerinden biri olan Üsküdar Libadiye Havaray Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan henüz onay alınmadan planlara işlendiği görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis oturumunda gündeme gelen plan tadilat teklifini içeren raporda 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı yapılmadan uygulama yapılamayacağı, güzergah değişikliklerinin nasıl olacağı hususunun anlaşılmadığı, çizimde teknik hataların olduğu, teklife ilişkin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun görüşünün olmadığı, Karayolları, Sivil Havacılık, TEİAŞ Genel Müdürlüklerinin görüşlerinin alınmadığı gibi eksikliklere değinildi. Rapor, kamu yararı gerekçesiyle CHP’li meclis üyelerinin muhalefetine rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

CHP’li İmar Komisyon Üyesi Sedat Özkan, plan tadilatı ile ilgili şunları söyledi; Konuyla ilgili detaylı fizibilite projelendirme yapılmadığı kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin dikkate alınmadığı seçim öncesi seçim malzemesi olarak kullanılan bir proje olarak görülmüştür. Bu projenin hem kamu yararı hem de İstanbulluların ulaşım sorununu çözecek bir proje olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/havaray-projesi-havada-mi_121326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!