Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fulya’daki Son Yeşil Alan da Betona Dönüşebilir

Şişli Fulya’nın son yeşil alanı Haydar Aliyev Parkı betonlaşma riski altında. Yurttaşlar “Ağaç gördüğümüz son alanın yok edilmesine izin veremeyiz” derken; Şişli Belediye Başkanı Şahan “Birlikte karar vereceğiz” açıklaması yaptı.

yapi.com.tr
Fulya’daki Son Yeşil Alan da Betona Dönüşebilir (Fotoğraf: BirGün)

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Fulya Mahallesi’nin tek yeşil alanı olan Haydar Aliyev Parkı’nın içindeki havuz ve hayvan parkı kaldırılarak Haldun Dormen Kültür Merkezi yapılması planlanıyor. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Fulya Mahallesi sakinleriyle geçen günlerde yapılan toplantının ardından proje önceki günlerde askıya çıkarıldı.

BirGün’den Ada Sude Atak’ın haberine göre; Fulya Mahallesi Komşu Dayanışma Ağı’ndan Kadir Düz, projenin Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın belediye seçimlerine adaylığını koyarken duyurduğunu fakat yerinin belli olmadığını anımsattı. Düz, Haldun Dormen Kültür Merkezi’nin Haydar Aliyev Parkı’nın içine yaklaşık 1500 m2’lik alana iki katlı bir bina olarak inşa edilebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda askıya çıkan Fulya Mahallesi planında oraya küçük bir not iliştirilerek, o parkın da adı gösterilerek buraya en çok 2 katlı olmak üzere bir kültür merkezi yapılabilirliği şerhi düşülmüş. Bundan havuz kapatılınca haberimiz oldu. Orası kapatılınca bu havuzun yıkılarak 1500 metrekarelik bir alana bina yapılacağını öğrendik. Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan koordinesinde bir toplantı yapıldı. Biz projeyi istemediğimizi söyledik.”

Şişli Belediyesi ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Biz CHP’li sosyal demokrat belediyeler olarak önceliğimizi yurttaşlarımızın talepleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Aynı zamanda yerelde tüm aktörlerin içerisinde bulunduğu, itiraz ve önerilerini sunduğu, ortak akıl sonucu ortaya çıkan bir katılımcı süreci işletiyoruz. Yerelin gücünün, yine yerelin tüm paydaşlarıyla sağlamlaştığının bilincindeyiz. Bu noktada Fulya ve 19 Mayıs mahallesi sakinlerinin katılımı ile Haldun Dormen Kültür Merkezi üzerine katılımcılığın ilk adımı olarak bir toplantı organize ettik. Yurttaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler, alanda yaptığımız etki analizi çalışmaları sonucu yakın bir zamanda Fulya ve 19 Mayıs mahallesi sakinlerimizle online olarak katılımcı bir süreç daha işleteceğiz. Bu kapsamda 3 öneri sunarak nihai kararı birlikte vereceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fulyadaki-son-yesil-alan-da-betona-donusebilir_205716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!