Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

DYO Akademi İlk 'Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni Verdi

2015 yılından itibaren boya ustaları için zorunlu hale gelecek olan 'mesleki yeterlilik belgesi' konusunda MYK tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ilk sınavını yaptı.

yapi.com.tr / AA
1 DYO Akademi İlk 'Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni Verdi

DYO, Türkiye çapında sayıları 35 bini aşan boya ustasına, mesleki becerilerini ve yeterliliklerini ispatlayarak belge sahibi olma imkânı tanıyor. TS-EN ISO/IEC 17024 standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akredite edilerek, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ilk belgelerini verdi.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için DYO Akademi Bölümü’ne başvuran ustalar için iş sağlığı ve güvenliğinin yanısıra bilgi ve becerilerinin ölçülmesini hedefleyen teorik ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Sınavları başarıyla geçen ustalar, MYK onaylı 11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği kapsamında İnşaat Boyacısı Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. Belge, 5 yıl boyunca geçerli olacak. Beş yılın sonunda mesleğini yaptığını kanıtladığı takdirde, geçerlilik süresi 5 yıl daha uzatılarak, 10 yıla çıkacak.

2015 yılından sonra zorunlu oluyor

Mesleki yeterlilik belgesi ve mesleki kimlik kartlarının arka yüzünde bir hologram ve kare kod yer alıyor. Söz konusu kare kod okutulduğunda, MYK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sisteminde, belgeye sahip usta olarak kayıtları ve onayları görünüyor. Böylece sahte belgenin de önüne geçiliyor. Ustalara işe alımlarda önemli bir avantaj sağlayacak mesleki yeterlilik belgesi, 2015 yılından sonra zorunlu olarak aranacak.

DYO Akademi Bölümü’nün 11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği kapsamında inşaat boyacılarına yönelik ikinci sınavı, 23 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. Sınava başvurmak isteyen ustalar, detaylı bilgiye www.dyo.com.tr adresinden ulaşabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dyo-akademi-ilk-mesleki-yeterlilik-belgesini-verdi_122838.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 2001 yılında aldimiz filli boydan eğitim belgesi aldık 4 gün ehitim gördük sınav olduk hak kazandık aldık bu belge gecersizmi? 0553 362 1303 bilgi verirseniz sevindirir YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!