Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğal Sit Alanına Millet Bahçesi Yapılacak

İktidar, Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaklaşık 50 futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi yapmak için harekete geçti. Projenin ise doğal sit alanı ile önemli doğa ve sulak alanı sınırı içerisinde kaldığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Doğal Sit Alanına Millet Bahçesi Yapılacak

AKP iktidarı, ‘Yeşil alan kazandırıyoruz’ dediği millet bahçeleri için halkın yıllardır kullandığı parklar ve ormanlık alanlar ile sit alanlarını seçiyor. İktidar şimdi de Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Kapıkargın mahallesinde millet bahçesi yapmak için harekete geçti.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 25 Ocak 2023 tarihinde millet bahçesi projesi için imar planlarını askıya çıkardı. Toplam 37 hektar alandan oluşan planlama bölgesi; Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 9 Mart 2011 tarihinde onadığı planda; doğal sit alanı, önemli doğa alanı sınırı ve sulak alan sınırı içerisinde yer alıyor. Bölge ayrıca doğal karakteri korunacak ve sazlık bataklık alan olarak belirlendi.

Yapılan plan değişikliği ile alanın millet bahçesi olarak kullanılması planlanıyor. Alanın millet bahçesi kullanımının yanı sıra 12 metre ve 10 metre genişliğinde taşıt yolları, 194 araç kapasiteli otopark, bisiklet park alanı ve trafo alanları da yer alıyor.

Öte yandan proje alanı, Karasu Çayı- Kükürtlü Göl ve çevresindeki önemli sulak alanları içeriyor. Bölgenin güneyinde yer alan Kayacık- Dalaman sahil hattı ise Bern Sözleşmesi ve Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşmesi ile koruma altına alınmış olan türlere ait kaplumbağa yuvalama kumsalı niteliğini taşıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogal-sit-alanina-millet-bahcesi-yapilacak_194387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!