Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dava Kazanıldı, Orman Kurtuldu

Edirne’nin kent hafızasını taşıyan ve doğal orman olan bölgeye yapılmak istenen millet bahçesi projesine mahkeme ‘dur’ dedi. Söğütlük Platformu Sözcüsü Zeki Gökerküçük, mücadelelerinin süreceğini söyledi.

yapi.com.tr
Dava Kazanıldı, Orman Kurtuldu

Söğütlük Ormanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine karşı çıkan Edirneliler açtığı davayı kazandı. Planlanan ve yapımına başlanan millet bahçesi projesinin imar planlarında olmadığına dikkat çeken Ankara 14. İdare Mahkemesi, “Hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.” dedi. Proje mahkeme tarafından iptal edildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; TOKİ tarafından yapımına başlanan, Edirne’de kent merkezinde bulunan Söğütlü Ormanı’na yapılması planlanan millet bahçesine karşı direniş sürüyor. Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı’, ‘Korunması Gerekli Taşınmaz Tabiat Varlığı’ ile ‘Söğütlük Devlet Ormanı’ sınırları içerisinde yer alan bölgeye planlanan projeye karşı Söğütlük Doğal Kalsın Platformu kuran Edirneliler kentte çeşitli eylemler yaptı.

Son olarak projeye karşı dava açan ve Söğütlük Ormanı’nın kentin asırlardır süren ortak kültür alanlarından birisi olduğunu belirten Edirneliler ayrıca bu doğallığı yok edip yapay tematik ormana dönüştürmenin ekolojik bir tehlike olduğuna dikkat çekti.

Ankara 14. İdare Mahkemesi’nde görülen davada Edirnelilerin itirazı haklı bulundu. Mahkeme, projenin imar planlarında yer almamasını hukuku aykırılık olarak değerlendirdi.

Edirne Söğütlük Doğal Kalsın Platformu Sözcüsü Ziya Gökerküçük, millet bahçesi projesinin yapımına başladığını belirterek, "Proje taraftarları önce ormanın üst toprağını temizledi. Borular döşedi ve yeni ağaç ekim alanlarını hazırladı. Bugün itibarıyla çalışmaya devam ediyorlar. Alana yayacakları toprağı getirmişler ve sanırım bunu yayarak üzerine çim ekecekler. Çünkü projede özel çim ve bitki alımları ve ekimi vardı. Kısacası alanda canhıraş, yangından mal kaçırma gibi hummalı bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

"Bizler kentimizin yeşil alanlarını, doğal yaşamı savunanlar olarak, tüm kentte yeşil alanların artması için mücadelemize devam edeceğiz.” diyen Gökerküçük, “Karardan Edirneliler olarak çok memnunuz ve mücadele azmimizi kamçıladı. Bu nedenle daha anlamlı ve gösterişli çalışmalara kentliler olarak çoğalarak devam edeceğimiz kesindir." dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dava-kazanildi-orman-kurtuldu_196333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!