Tarihi Mekanda Korkutan Yangın
Ayvalık'ta Korkutan Yangın
Yanan Tarih, Otel ya da Düğün...
Tarihi Konak Yangınında Kundaklama...
Her Yıl Ciğerlerimiz Yanıyor
Rixos Pera'da Yangın
Haydarpaşa için Tarih Belli Oldu
Haydarpaşa Garı'ndaki Yangın...
Haydarpaşa 3 Yıldır İlgisiz!
Haydarpaşa Yangını Davası Görüldü!
Haydarpaşa Tango ile Direnecek!
"Haydarpaşa Gar, Gar Olarak Kalsın"
"Haydarpaşa'yı İşlevsizleştirmeye...
Haydarpaşa'da Yangının Sebebi...
Haydarpaşa’yı Etkilemiyor
"Haydarpaşa Garı Orada Duruyor;...
“Haydarpaşa Tren Garı’nda...
Haydarpaşa'dan Son Tren de Kalktı!
Haydarpaşa Garı’nda Keşif
"Haydarpaşa Garı Otel Olmayacak"
‘Haydarpaşa Halkındır’: Haydarpaşa...
Çatıyı 84 Yıldır Onarmayan İdare de Yangında Kusurlu
Haydarpaşa Garı’nın çatısında çıkan yangınla ilgili davada iki işçiyi ve bir şirket yöneticisini cezalandıran Hâkim Nuh Hüseyin Köse, gerekçeli kararında, çatının 84 yıldır onarılmadığını, kültür varlıklarına karşı gerekli sorumluluğun yerine getirilmediğini, bunun da yangına sebebiyet verdiğini savundu.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Köse, bu ihmallerin idari ve siyasi anlamda birer kusur olduğunun altını çizdi.
Haydarpaşa Garı’nın çatısındaki tamirat sırasında 28 Kasım 2010’da çıkan yangınla ilgili açılan davada, izolasyonu yapan iki işçi ve şirket sahibi, ‘taksirle yangına neden olmak sureti ile genel güvenliğin taksir ve tehlikeye sokulması’ suçundan 10 ay ceza almıştı. Davaya bakan Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi Nuh Hüseyin Köse, gerekçeli kararda, çatının 84 yıldır onarılmadığını, bunun da yangının oluşmasına yol açtığını belirtti. Kültür varlıklarına karşı gerekli sorumluluklar yerine getirilmediği için idari ve siyasi bir kusurun bulunduğunu belirten Hâkim Köse, kararda şu ifadelere yer verdi: “Bilirkişi raporunda değinildiği gibi yangının oluşmasında, çatının 84 yıldır bakım ve onarımdan geçmemiş, yangına karşı modern yöntemlerle donatılmamış ve korunmamış olmasının kolayca yanmasında ciddi katkısı bulunduğu; bu durumun kültür varlıklarına karşı gerekli sorumlulukların yerine getirilmemiş olmasından kaynaklandığı kabul edilmekle birlikte bu ihmallerin idari ve siyasi anlamda kusur olarak görülmesi mümkünse de ceza hukuku anlamında doğrudan bir nedensellik bağı sayılamayacağı kanaatine varılmıştır.” |