İstiklal Caddesi Kimliksizleşiyor!
Beyoğlu Yok Ediliyor!
Kentsel Dönüşümle Fiyatlar 50 Kat Arttı
Narmanlı Rezidansa Direnecek
Yeni Melek'in Altı Kültür...
CNN, "Soylulaştırma" Sürecindeki...
Beyoğlu'nun İmar Planları...
Beyoğlu'nun En Eski Dükkanına...
Beyoğlu'ndan Bir Tarihi Daha Siliyorlar
Tarlabaşı için Acil Önlem Alınmalı!
Tünel'in Simgesi Narmanlı...
"Taksim Meydanı, Shopping...
Beyoğlu Neden bir Örnek Olmasın?
Beyoğlu İmar Planı İptal Oldu,...
Ne Olacak Bu Taksim’in Hali?
Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar...
Taksim'de Tiyatroya Yer Yok!
Taksim Meydanı için Üç Gruptan,...
"Taksim Çölden de Kötü, Şu...
Beyoğlu'nda Neler Oluyor?
Burçin Kimmet: "Beyoğlu’nu...
Beyoğlu'ndaki Tarihi Apartmanın...
Beyoğlu'nda "Kitapçılarımızı...
Masasız, Sinemasız, Kitapçısız...
Beyoğlu'nun Asırlık Kitapçısı...
Beyoğlu'nda "Osmanlı-Selçuklu" Dönüşümü
Beyoğlu'nda Emek Protestosu!
Beyoğlu'nun Simgelerinden Biri Daha Satıldı!
Yapı Kredi Koray’ın restore etmek için 2001’de yüzde 15 hissesini satın aldığı ama projeyi gerçekleştiremeyip Narmanlı Ailesiyle davalık olduğu Narmanlı Han el değiştirdi. 1831 yılında elçilik binası olarak inşa edilen Narmanlı Han’ı Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’iıı sahibi Tekin Esen 57 milyon dolara satın aldı.
İstanbul’un en bilinen bölgesi olan İstiklal Caddesi’nin Tünel’e kıvrıldığı noktada, İsveç Konsolosluğu’nun tam karşısında yer alan Narmanlı Han, Beyoğlu’nun en güzel binalarından biri. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, 1831 yılında Rus elçilik binası olarak inşa edilen ve uzun yıllardır yaşanan sorunlar nedeniyle atıl durumda olan Narmanlı Han’ı, Erkul Kozmetik’in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil’in sahibi Tekin Esen 57 milyon dolara satın aldı.
Yılan hikayesine dönen restorasyon nedeniyle Narmanlı Han uzun yıllardır kullanım dışıydı. Yapı Kredi Koray 2001 yılında restore etmek amacıyla Narmanlı Han’ın yüzde 15’lik hissesini satın almıştı. Yapı Kredi Koray’ın restorasyon projesi 2002′de Anıtlar Kurulu’ndan onay almış ama sivil toplum kuruluşlarının itirazı üzerine alman yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle başlayamamıştı. Kültür sanat merkeziydi Proje bir türlü gerçekleştirilemeyince Narmanlı Han’ın 12 varisi 2008 yılında Yapı Kredi Koray’a dava açarak hisselerini geri almak istedi. Ailenin “gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı ve satış vaadi sözleşmesinin feshi” için açtığı davayı mirasçılar kazandı. Ardından hisseler Mehmet Erkul ve Tekin Esen’e satıldı. Geçen ay ortalarında tamamlanan anlaşmaya göre, Narmanlı Han 57 milyon dolara satıldı. Rus elçilik binası olarak inşa edilen ve 19’uncu yüzyılın ortalarından itibaren Rus hapishanesi olarak kullanılan Narmanlı Han’ın kaderi Narmanlı Kardeşler’in binayı 1933′te satın almasıyla değişti. O dönem İstanbul’un ünlü tüccarları arasında yer alan Avni ve Sıtkı Nar-manlı, binayı satın aldıktan sonra Eminönü’ndeki ofislerini hanın ikinci katma taşıdı. Narmanlılar, yüksek kira tekliflerine rağmen hanı tüccarlara vermek yerine uygun fiyata sanatçılara kiralamayı tercih ettiler. Hatta handa ikamet edenler arasında Bedri Rahmi, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Aliye Berger gibi isimler bulunuyordu. |