Çevrecilerin Sevindiren Hukuk Zaferi
UNESCO Kenti Şimdi de EMITT’te
'Altın'dan Yargıyı Takmamak Çıktı!
"Altın Madenine Hayır" Eylemi
500 Ton Siyanürlü Atık Dereye...
Dünya Mirası Büyüteç Altında
Madencilik Sektörü İhracatı Azaldı
Maden Ocağında Göçük
Sayıları Daha da Artacak!
Kütahya'da 700 Madenci Daha...
Bergama’da ÇED Krizi!
Zonguldak'ta Madencilere İş...
Devlete Ait Madende Skandal:...
O Maden de Açılıyor
Bergama Halkı Altın İstemiyor
Binlerce Ağaç Maden Kurbanı
Madencilikte Yeni ÇED Uygulaması!
92 Maden Ocağına Kilit
Zonguldak'ta Göçük!
Çan'da "Altın Madeni" Eylemi!
Zeytinliklerde Altın Arayacaklar!
Bakan Çelik'ten Bursa ve Bergama...
Bergama'da UNESCO Sevinci
Bergama'nın Gözü Kulağı Katar'da!
Berlin'de Bergama Sunağı Protestosu
Bergama’ya Bir Altın Madeni Daha
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bergama’daki ikinci altın madenine onay verdi. Proje ile ilgili ÇED süreci resmen başlatıldı.
Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, Bergama’da yıllardır tartışmalara neden olan Ovacık Altın Madeni’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye ait ikinci tesis için yapılan başvuru ön kabul aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koza’nın ikinci tesisi olacak olan Kapıkaya Altın Gümüş Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Proje için halkın görüşünün alınması işlemleri de önümüzdeki günlerde netleşecek. Bakanlık, şirket ile birlikte koordineli olarak bölgede bir adres ve tarih belirleyecek.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye ait yeni proje 61 hektarlık alanda yer alacak. Açık ocak metodu ile çalışacak maden ocağında 400 bin ton cevher üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İki adet açık ocaktan çıkarılacak cevherin işlenmesi sonucunda yaklaşık 21 bin 735 ons altın, 12 bin 396 ons gümüş ve 3 bin 794 ton bakır üretimi gerçekleşecek. Açık ocak metodu ile gerçekleştirilecek üretim sırasında yaklaşık 798 bi ton ekonomik olmayan kayaç çıkarılacak ve kayaç proje sahasında depolanacak. Önerilen projenin ömrü yaklaşık olarak 3 yıl olacak. Bu süreçte ilk 3 ay arazi hazırlama işleri, sonraki 36 ay işletme, daha sonraki 6 ay da proje kapanış, rehabilitasyon ve doğaya yeniden kazandırma aşaması olarak planlanıyor. |