Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bergama’ya Bir Altın Madeni Daha

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bergama’daki ikinci altın madenine onay verdi. Proje ile ilgili ÇED süreci resmen başlatıldı.

yapi.com.tr
Bergama’ya Bir Altın Madeni Daha

Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, Bergama’da yıllardır tartışmalara neden olan Ovacık Altın Madeni’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye ait ikinci tesis için yapılan başvuru ön kabul aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koza’nın ikinci tesisi olacak olan Kapıkaya Altın Gümüş Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Proje için halkın görüşünün alınması işlemleri de önümüzdeki günlerde netleşecek.  Bakanlık, şirket ile birlikte koordineli olarak bölgede bir adres ve tarih belirleyecek.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye ait yeni proje 61 hektarlık alanda yer alacak. Açık ocak metodu ile çalışacak maden ocağında 400 bin ton cevher üretiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İki adet açık ocaktan çıkarılacak cevherin işlenmesi sonucunda yaklaşık 21 bin 735 ons altın, 12 bin 396 ons gümüş ve 3 bin 794 ton bakır üretimi gerçekleşecek. Açık ocak metodu ile gerçekleştirilecek üretim sırasında yaklaşık 798 bi ton ekonomik olmayan kayaç çıkarılacak ve kayaç proje sahasında depolanacak.

Önerilen projenin ömrü yaklaşık olarak 3 yıl olacak. Bu süreçte ilk 3 ay arazi hazırlama işleri, sonraki 36 ay işletme, daha sonraki 6 ay da proje kapanış, rehabilitasyon ve doğaya yeniden kazandırma aşaması olarak planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergamaya-bir-altin-madeni-daha_123189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!