Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bergama Halkı Altın İstemiyor

Koza Maden Şirketi yeni altın madenini Bergama’nın dünyaca ünlü Kozak yaylasının su havzası olan Yerlitahtacı köyüne açmak için girişimlere başladı.

yapi.com.tr
Bergama Halkı Altın İstemiyor

Sol Portal'ın haberine göre, Şubat 2014 yılında ruhsatı bitmesine rağmen, ruhsat uzatma başvurusu ile Yerlitahtacı köyünde ÇED toplantısı düzenlemek istendi. Ruhsatsız olmasına rağmen düzenlenmek istenen ÇED toplantısına Bergama halkı, Bergama Çevre Platformu, Eğitim-Sen ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç büyük tepki göstererek henüz ruhsat alınmadan yapılmak istenen bu toplantının hukuksuz olduğunu belirtti.

Koza Madencilik aynı bölgeye “Yerlitahtacı” dosyası ile başvuru yapmış ancak dosya reddedilmişti. Ancak Koza Madencilik aynı bölgeye bu kez “Kapukaya” dosyası adıyla tekrar ocak başvurusunda bulundu.

Bugün yapılmak istenen toplantı Bergama halkının tepkisiyle durduruldu. Ancak Bergamalılar, şirketin ruhsat sorununu "bir biçimde" çözüp tekrar altın madeni çalışmalarına başlamaya yelteneceğini düşünüyor.

Bergama halkı, önümüzdeki günlerde şirketle aralarında bir mücadelenin başlayacağından emin olduklarını belirterek, bu meselede çevreye duyarlı tüm vatandaşların da kendilerine destek olmasını bekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergama-halki-altin-istemiyor_124473.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!