Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye ile Depremzede Arasında Arazi Davası

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen depremde ağır hasar evinin aynı yerde yapılması için belediyeye başvuran vatandaş, imar planı değişikliğiyle evin bulunduğu arazinin park alanına çevrildiğini öğrendi.

yapi.com.tr
Belediye ile Depremzede Arasında Arazi Davası

Elazığ Belediyesi, 2020 yılındaki depremde ağır hasar raporu verilen tapulu evin arazisini imar planı değişikliği yaparak konut alanından park alanına çevirdi. Duruma tepki gösteren hak sahibi Zeynep Koçak, yürütmenin durdurulması için Elazığ İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; tapulu arazileri olmasına rağmen AKP'li belediye tarafından evinin bulunduğu arsanın park alanına çevrildiğini belirten hak sahibi Zeynep Koçak, şöyle konuştu:

“2020 yılında evimiz AFAD tarafından hasarlı gösterildi. Evimizin hasarlı gösterilmesinin ardından biz de evimizi kendimiz yapalım dedik. Evimizi tekrar yapmak için gerekli işlemler için belediyeye gittik ancak Elazığ Belediyesi tarafından tapulu arazimizin konut alanından park alanına çevrildiğini öğrendik. Evimizin bulunduğu arazinin tarla gözüktüğü, parsel olarak gözükmediği söylendi. Tapumuzun olduğunu söylememize rağmen bir sonuç alamadık. Parsele çevirmek istediğimizi söyledik ama yine sonuç alamadık. Belediye yetkilileri bize ‘orada ev yapamazsınız' diye cevap verdi. 2 dönüm olan arazimizin tapusu var. Biz de yaşadığımız bu durumu mahkemeye verdik.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-ile-depremzede-arasinda-arazi-davasi_198215.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!