Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

BAU 2011 Basın Toplantısı

BAU 2011'de Geri Sayım Başladı

Messe München International tarafından 17 – 22 Ocak 2011 tarihlerinde Münih Yeni Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan dünyanın önde gelen mimarlık, inşaat malzemeleri ve sistemleri fuarı BAU 2011, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) bugün (21 Eylül 2010) düzenlenen basın toplantısı ile ilgililere tanıtıldı. Toplantıda, 1964’ten bu yana iki yılda

yapi.com.tr
BAU 2011'de Geri Sayım Başladı

BR>
ift, Sürdürülebilirlik için ‘Bütünleştirilmiş Çözüm’ Arayışında

Pfeiffer’in ardından söz alan ift Rosenheim İletişim Direktörü Jürgen Benitz-Wildenburg de, BAU 2011 destekleyici programı çerçevesinde, Messe München işbirliğinde gerçekleştirecekleri ‘Yeşil Zarf’ (Green Envelope) etkinliğini temel alan bir sunum yaptı.

Kâr amacı gütmeyen bir araştırma ve sertifikasyon kurumu olan Münih merkezli ift’nin; ‘Yeşil Zarf’ etkinliğinde; ‘pencereleri, cepheleri ve kapıları ile sürdürülebilir yapılar’ın nasıl yaratılacağı konusuna odaklandığını belirtti. Benitz-Wildenburg, İstanbul’da da bir şubesi bulunan ift’nin, iklim değişikliğinin neden olduğu paradigmatik değişikliği dikkate alarak, sürdürülebilir yapı üretimini araştırmalarının birincil odağı haline getirdiğini ekledi. Sürdürülebilir yapı konusunun küresel bir trend olduğuna dikkat çeken Benitz-Wildenburg, bu kapsamda BREEAM (ABD), LEED (ABD) ve DGNB (Almanya) gibi sertifikasyon programlarının geliştirildiğini söyledi.

Benitz-Wildenburg, sürüdürlebilir yapıların sağladığı avantajları ise şöyle sıraladı:

- Emlak piyasasındaki değer artışı
- Düşük yaşam döngüsü maliyeti
- Geliştirilmiş çevresel görüntü
- İnsan sağlığına pozitif etki
- Doğal kaynakların ve çevrenin korunması



Sertifikasyon değerlendirmesinin ancak bina ölçeğinde yapılabileceğini savunan Benitz-Wildenburg, kullanılan malzemenin ise bu değerlendirmede önemli bir bileşen olduğuna dikkat çekti. Hammaddeden başlayarak geri dönüşüm sürecine kadar malzemenin yaşam döngüsünün dikkate alınması gerektiğini belirten Benitz-Wildenburg, konuşmasının devamında enerji verimliliğinin sağlanmasında hangi kriterlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini sıraladı.

‘Bütünleştirilmiş çözüm’ün, ift’nin ana felsefesini oluşturduğunu söyleyen Benitz-Wildenburg, bu yönde geliştirdikleri araştırmaları paylaşan Türkiye’deki ortaklarına teşekkür etti.

Türkiye’de Enerjinin Büyük Bölümü Pencerelerden Kaçıyor

Toplantının son konuşmacısı Dr. O. Muzaffer Tamer ise, Türkiye’de gereken önemin verilmediğini savunduğu pencere sistemlerine ilişkin ‘Pencereler ve Özellikleri’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Pencerenin, sadece binanın konforunu ve görünüşünü sağlayan bir eleman olmadığını vurgulayan Tamer, amacına uygun tasarlanan pencerelerin aynı zamanda büyük bir enerji tasarruf kaynağı olduğuna dikkat çekti. Pencere uygulamalarında yapılan yanlışlıkları teknik şemalar üzerinden aktaran Tamer, Şubat 2010’da yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte pencerelerde CE işaretinin zorunlu kılındığını hatırlattı.

Türkiye’de, dünya geneline kıyasla, pencere kaynaklı enerji kaybının çok daha yüksek olduğunu ifade eden Tamer, ift Rosenheim Türkiye olarak, Türkiye’deki denetlemelerin nasıl yapılması gerektiği üzerine, İmar İskan Bakanlığı ile sıkı bir işbirliği içinde olduklarını bildirdi. Tamer, sunumunun geri kalanı bölümünde ise pencerede malzeme tercihine ilişkin bilgi verdi.



TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/bau-2011de-geri-sayim-basladi_82731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!