Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya'da Kiracılar Yine Meydanlara İndi

Fahiş artış gösteren kiraları protesto eden kiracılar Antalya’da bir kez daha alanlara indi. Yapılan basın açıklamasında, "Türk halkı enflasyonla boğuştuğu gibi bir de zengin yabancıların dolarlarına yem edilmiştir.” dendi.

yapi.com.tr
Antalya'da Kiracılar Yine Meydanlara İndi

Antalya'da astronomik artış gösteren kira fiyatları durdurulamıyor. Kent merkezinde oturulabilecek bir dairenin fiyatı 2 asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler de hat safhaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; ‘Kiracılar Dayanışması Platformu' yaptığı basın açıklamasında fahiş kira artışlarının durdurulmasını istedi.

“Biz kiracılar olarak gerçekten büyük bir çıkmaz içindeyiz” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Yüzde 25’e kimse uymuyor
“Arabuluculuk ve yüzde 25 sınırı yara bandıdır. Bizler yara bandı değil tedavi istiyoruz. Çözüm diye önümüze sunulan şeyler, çözümsüzlük doğuracak milleti birbirine düşürecektir. Zaten yüzde 25’e kimse uymuyor. Uymuş olsalardı bu kadar insan sokağa atılıyor olmazdı.

Biz kiracılar dayanışması platformu olarak belediyelerde konut satış ve kira tespit komisyonlarının kurulmasını, evlerin sınıflandırılmasını ve buna göre tavan fiyat belirlenmesini talep ediyoruz.”

‘Şehit kanları ile sulandı 400 bin dolara satılamaz’
Göç politikasının değiştirilmesi gerektiği, konut ve toprak satışı ile ülkeye döviz girişi yerine üretim yaparak ülkeyi kalkındırmanın doğru bir yaklaşım olacağın dile getirildiği açıklamada şöyle denildi:

“Şu an yoğun biçimde yabancılara sadece konut değil toprak da satıldığını görmekteyiz. Evet her şeye zam geldi ancak buradaki sorun kente gelen zengin yabancılardır. Önüne gelene 400 bin dolara konut alma karşılığı vatandaşlık verilerek Türk halkı enflasyonla boğuştuğu gibi bir de zengin yabancıların dolarlarına yem edilmiştir. Tüm emekli, asgari ücretli, öğrenci, memur kısaca dar gelirli vatandaş zor durumda bırakılmıştır… Bu ülkede dar gelirli vatandaş hor görülmektedir. Siz bu ülkenin emekçi halkına sizin bu ülkeye ne faydanız var diyemezsiniz. Asgari ücretle çalışıyor diye hor görürseniz gün gelir o emekçi halkın tokadını yersiniz. Bu ülke toprakları şehit kanları ile sulandı 400 bin dolara satılamaz.”

Açıklamaya TİP Antalya Milletvekili Adayları Yunus Başaran ve Barış Atay Mengüllüoğlu da destek verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-kiracilar-yine-meydanlara-indi_197723.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!