Akkuyu için 9 Teklif
Akkuyu'da İzotoplar Sıfırlandı
Akkuyu ÇED Raporu için İptal Davası
Olası Bir Kazada Radyasyon...
Greenpeace'ten Akkuyu Hamlesi
Akkuyu'yu Bitirdiler!
Akkuyu Nükleer Santrali'nin...
Akkuyu Proje Şirketinin Unvanı Değişti
Akkuyu Toplantısına Çevreci Engeli
Vize'de ÇED Toplantısı Başlamadan Bitti
Akkuyu'da Deprem Riski Gizlendi mi?
Akkuyu'daki ÇED'e Tepkiler Dinmiyor
Bakanlık Önünde Akkuyu Eylemi!
Akkuyu'nun ÇED'inde Nükleer...
Akkuyu’nun Atıkları İstanbul’u...
Güllüce'ye Akkuyu Nükleer Soruları!
ÇED Raporu Bağırıyor, Ama Duyan Yok!
ÇED Toplantısı Başlamadan Bitti!
ÇED Raporunda Ballı Vaatler
Akdeniz'de Nükleer Isınma
Akkuyu'da Revize Edilmiş ÇED...
Dikili Halkı ÇED Toplantısı Yaptırmadı
Nükleer Santrala Yeşil Yapraklı Logo
ÇED'i Kaçırmışlar
'ÇED Raporu İptal Edilsin' Davası
Köylüler ÇED Toplantısını Yaptırmadı
Rusya'dan Akkuyu'ya İlk Çeyrekte...
Nükleer, Valiliğin Kafasını Karıştırdı
"Akkuyu Santralinin Yapımında...
Akkuyu'da Nükleerin 'İlk' Kurbanı O mu?
"Akkuyu'nun Yüzde 49'unu Satmayı...
Akkuyu'ya "11 Eylül" Testi
Mersin Akkuyu'ya Yer Lisansı Davası
Akkuyu'da Nükleer Santral...
Akkuyu için İkinci Suç Duyurusu!
Akkuyu ÇED Raporu Bir Kez Daha Bakanlıkta!
Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu.
DHA'nın haberine göre, Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak Akkuyu Nükleer Santral için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., revize edilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. Çevre Bakanlığı'nın, komisyon ile yapacağı değerlendirmenin ardından ÇED raporuna ilişkin karar vermesi bekleniyor.
Türkiye'nin ilk nükleer santraline ilişkin ÇED raporu, Akkuyu NGS A.Ş. tarafından 9 Temmuz 2013 tarihinde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlık 3 bin sayfanın üzerindeki raporu 'Şekil ve içerik' yönünden eksik bulduğu gerekçesiyle 15 Temmuz 2013'te şirkete iade etmişti. Bunun üzerine kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden oluşan komisyon üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ÇED raporunu revize eden şirket, raporu ikinci kez bakanlığa sundu. Akkuyu NGS A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, geçen ekim ayında ÇED raporuna ilişkin 1'inci İnceleme Değerlendirme Komisyon Toplantısı'nın yapıldığı hatırlatılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan toplantıya, komisyon üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından oluşan komisyon üyelerinin katıldığı ifade edildi. Komisyon üyelerinin projeye ilişkin ÇED raporu ile ilgili görüşlerini sözlü ve yazılı olarak ifade ettikleri dile getirilen açıklamada süreçle ilgili şu bilgiler verildi: "Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Yeşil Barış Derneği, Greenpeace, Ekolojik Kolektif Derneği, Türk Tabipleri Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de ÇED raporu hakkındaki değerlendirmelerini hem sözlü hem de yazılı olarak komisyona iletmiştir. Birçok kuruluş temsilcisi 3 bin sayfanın üzerindeki ÇED raporunu inceleme sürecinde olduklarını belirterek, değerlendirmelerini komisyona yazılı olarak ileteceklerini bildirmişti. Bunun üzerine de Komisyon Başkanı, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerden gelen ek inceleme süresi ve görüşler doğrultusunda değerlendirmesini ileri bir tarihe bırakmıştı. Geçen sürede kurum ve kuruluşlarından gelen görüşler, Akkuyu NGS A.Ş. tarafından ÇED raporunda dikkate alındı." Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, komisyon ile yapacağı değerlendirme ardından ÇED raporuna ilişkin kararını Akkuyu NGS A.Ş.'ye bildirecek. |