Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afet Bölgesinde Su Alarmı

Depremin vurduğu kentlerdeki su sorunu sürüyor. Hatay’da beş gündür suya ulaşamayan yurttaşlar tepki gösterirken, Bakan Koca DSİ’yi göreve çağırdı.

yapi.com.tr
Afet Bölgesinde Su Alarmı

Maraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde 5 ay geçmesine karşın sorunlara halen çözüm bulunamadı. Bölgede barınma, temiz su gibi başlıca sorunlar hâlâ güncelliğini koruyor. Hatay’da 5 gündür suların kesik olduğunu söyleyen yurttaşlar, sorunların çözülmesini isteyerek yetkililere seslendi.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri’yle bölgedeki yurttaşlara destek olan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Feray Aytekin Aydoğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Depremin yaşandığı günden beri su sorunu en büyük sorun. Çadırkentlerde de zaman zaman yaşanan suya erişim sorunu köylerde ve mahallelerde daha ciddi bir problem. Özellikle son günlerde artan su kesintileri Hatay’da asbest, barınma, sağlığa erişim gibi sorunları katlıyor. İki gün şebekeden ulaşılabilen suya beş gün ulaşılamayabiliyor ve bu konuda kesinti öncesi veya sonrasında halka bir bilgilendirme yapılmıyor.”

Sulardan örneklerin alınması gerektiğini söyleyen Aydoğan, “Sulardan düzenli olarak örnekler alınarak halka süreklilik halinde bilgi verilmesi, su arıtma tesislerinin kurulması noktasında da bir çalışma yapılmıyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Hatay’daki su sorununa ilişkin "Su sorunu için DSİ’nin devreye girmesi şart.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-bolgesinde-su-alarmi_198536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!