Afet Bölgesinde Su Alarmı



Maraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerde 5 ay geçmesine karşın sorunlara halen çözüm bulunamadı. Bölgede barınma, temiz su gibi başlıca sorunlar hâlâ güncelliğini koruyor. Hatay’da 5 gündür suların kesik olduğunu söyleyen yurttaşlar, sorunların çözülmesini isteyerek yetkililere seslendi.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri’yle bölgedeki yurttaşlara destek olan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Feray Aytekin Aydoğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Depremin yaşandığı günden beri su sorunu en büyük sorun. Çadırkentlerde de zaman zaman yaşanan suya erişim sorunu köylerde ve mahallelerde daha ciddi bir problem. Özellikle son günlerde artan su kesintileri Hatay’da asbest, barınma, sağlığa erişim gibi sorunları katlıyor. İki gün şebekeden ulaşılabilen suya beş gün ulaşılamayabiliyor ve bu konuda kesinti öncesi veya sonrasında halka bir bilgilendirme yapılmıyor.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sulardan örneklerin alınması gerektiğini söyleyen Aydoğan, “Sulardan düzenli olarak örnekler alınarak halka süreklilik halinde bilgi verilmesi, su arıtma tesislerinin kurulması noktasında da bir çalışma yapılmıyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Hatay’daki su sorununa ilişkin "Su sorunu için DSİ’nin devreye girmesi şart.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.